Bulviniai blynai su grybų ir spirgučių padažu

2025-02-25 Autorius oSkanu.lt

Bulviniai blynai su grybų ir spirgučių padažu
Šis receptas yra dar vienas įrodymas, kad genialumas slypi paprastume. Ir kas pasakys, kad šiuose bulviniuose blynuose viskas įprasta ir neskanu? Skanu, ir dar kaip skanu. Man tokie pietūs prilygsta geriausio namų restorano patiekalui, nes tai paprastas, jaukus ir šiltas maistas. O grybų ir spirgučių padažas viską pakelia į dar aukštesnį lygį. Viskas ko reikia, kad mano šeima būtų soti ir laiminga. Pasilepinkite šitaip ir Jūs!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Bulvės: Galite naudoti įvairių veislių bulves, nuo geltonųjų iki raudonųjų. Taip pat galima dėti morkų ar cukinijų, kad blynai taptų dar sveikesni.
  • Kiaušiniai: Jei norite veganinio varianto, kiaušinį galima pakeisti 2 valgomaisiais šaukštais linų sėmenų, išmirkytų 6 valgomuosiuose šaukštuose vandens.
  • Grybai: Vietoje miško grybų ar pievagrybių galite naudoti baravykus, voveraites, šitakes ar kitus jums patinkančius grybus.
  • Šoninė: Alternatyva gali būti rūkyti lašinukai, šalto rūkymo kumpis arba vegetariškas variantas – rūkytas tofu.
  • Svogūnai: Galima naudoti šalotinius svogūnus, raudonuosius svogūnus arba porą.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Geriausią rezultatą pasieksite naudodami krakmolingas bulves, tokias kaip "Vineta" ar "Adora".
  • Norint, kad blynai būtų traškesni, būtina gerai nusausinti tarkuotas bulves.
  • Orkaitė – puiki alternatyva keptuvei, jei norite sveikesnio patiekalo su mažesniu kiekiu riebalų.
  • Padažą galima pagardinti šaukšteliu grietinės ar grietinėlės, kad jis taptų kremiškesnis.
  • Blynai geriausiai išeina kepami ant vidutinio karščio – tada jie tolygiai apskrunda ir iškepa viduje.

Ingredientai

    • bulvės: 4-6 didelių
    • kiaušiniai: 1
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus (kepimui)
    Padažui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulviniai blynai: Pirmiausia bulves nuskuskite, svogūną nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina arba smulkia tarka.
  2. 2. Tada įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
  3. 3. Kepkite bulvinius blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol blynai iškepa ir gražiai apskrunda.
  4. 4. Miško grybų ir spirgučių padažas: Šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  5. 5. Sudėkite į keptuvę ir kepinkite, kol ši gražiai apskrunda.
  6. 6. Tada sudėkite smulkintą svogūną ir pakepinkite, kol šis taps auksinės spalvos.
  7. 7. Sudėkite virtus grybus ir pakaitinkite viską dar kelias minutes.
  8. 8. Iškeptus bulvinius blynus sudėkite į indą, užpilkite grybų ir spirgučių padažu, pabarstykite smulkintu svogūnu, uždenkite dangčiu ir leiskite šiek tiek pastovėti, kad skoniai susidraugautų.
  9. 9. Patiekite ir skanaukite!