Ketvirtadienio vakarienei, vaikų prašymų, pas mus labai dažnai būna koks nors varškės patiekalas, vienas dažniausių - žinoma, kepti varškėčiai. Bet šį kartą - be kiaušinių tešloje (tuomet ir vaikai gali drąsiai maišyti tešlą ir ragauti). O taip, pasirodo varškėčių tešlai visai nėra būtini kiaušiniai! Tikrai nuostabi žinia tiems, kurių organizmas netoleruoja kiaušinių.
Nenaudosime kiaušinių, dėl to ir miltų tešlai prireiks dar mažiau. Tik svarbiausia žinoti: pasiruoštus pusgaminius kepimui reikia gerai apvolioti miltuose, kad suteiktume jiems tvirtumo.
Ir nepamirškite, kad pats svarbiausias kriterijus labai skaniems varškėčiams - šviežia varškė, iš mano patirties labiausiai tinka 9 procentų riebumo.
Nijole
Atsakyti