Autorius apie receptą
Nesu sveikuolė. Tikrai ne. Aš ir cukrų ir kvietinius miltus naudoju. Bandau visa tai vartoti saikingai, bet vakar sąžinė mane užgraužė, kai sukirtau dvi saujas kavos skonio migdolų dražė. Jau žinojau, kad ryte turėsiu kepti vaflių, nes namie pilna jų sirgalių, tad nusprendžiau išmėginti šiek tiek sveikesnį variantą. Vis tik nusprendžiau sąžinę nuraminti.
Tai buvo puikūs pusryčiai - maistingi, naudingi ir svarbiausia sveiki. Na ir miltų niekur nereikėjo bėgti ieškoti. Jų buvome tiesiog užsisakę su kolege. Juk smagu išbandyti ką nors naujo, dar niekad nebandyto.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje varškės galite naudoti ricottos sūrį arba graikišką jogurtą.
- Kefyrą galima pakeisti pasukomis, natūraliu jogurtu ar augaliniu pienu (migdolų, kokosų ar avižų).
- Speltos miltus galima pakeisti viso grūdo kvietiniais miltais, grikių miltais arba pilno grūdo ruginiais miltais.
- Jei neturite avižų miltų, galite sumalti avižų dribsnius virtuviniais smulkintuvu.
- Kokosų aliejų galima pakeisti lydytu sviestu, ghee arba kitu augaliniu aliejumi be stipraus kvapo.
- Klevų sirupą galima pakeisti medumi, agavos nektaru arba datulių sirupu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vaflius geriausia kepti gerai įkaitintoje vaflinėje – taip jie bus traškūs iš išorės ir minkšti viduje.
- Tešlą galima paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve – ryte tik išmaišykite ir kepkite.
- Jei norite dar sveikesnio varianto, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek susmulkintų linų sėmenų ar čijos sėklų, kurios suteiks papildomų omega-3 riebalų rūgščių.
- Vafliai puikiai dera su šviežiomis uogomis, bananų griežinėliais, graikiško jogurto šaukštu arba namų gamybos uogiene be cukraus.
- Likusius vaflius galima užšaldyti – prieš valgant tiesiog pašildykite juos skrudintuvėje.
Atsiliepimai