Lietiniai su krabų lazdelių, kiaušinių ir sūrio įdaru

2025-03-13 Autorius oSkanu.lt

Lietiniai su krabų lazdelių, kiaušinių ir sūrio įdaru
Lietiniai su krabų lazdelių, kiaušinių ir sūrio įdaru - tai receptas sujungia traškių krabų lazdelių, sodrių virtų kiaušinių ir tirpstančio sūrio skonius, sukurdamas tobulą derinį, kuris pradžiugins net išrankiausią gomurį. Lietiniai – tai universalus patiekalas, kurį galima patiekti tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Jūsų šeima tikrai pamils šiuos minkštus, sočius ir aromatingus lietinius, kurie yra ne tik skanūs, bet ir nesudėtingai paruošiami. Šių lietinių tešla yra ypatingai puri ir elastinga, o įdaras – sultingas ir išraiškingas. Traškių krabų lazdelių, sodrių virtų kiaušinių ir tirpstančio sūrio derinys kuria harmoningą skonių simfoniją, kuri nepaliks abejingų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiam receptui galite naudoti įvairias alternatyvas pagal savo skonį: 



Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Norint pasiekti geriausią rezultatą, tešlą reikėtų palikti pastovėti bent 20 minučių, o dar geriau – valandą. Tai leidžia miltams visiškai sugerti skystį ir padaro tešlą elastingesnę.
  • Pirmąjį lietinį visuomet kepkite kaip "bandomąjį" – taip galėsite patikrinti keptuvės temperatūrą ir tešlos konsistenciją.
  • Nors tradiciškai lietiniai yra apskritus, galite juos sulankstyti trikampiais arba vėduoklės forma, kad patiekalas atrodytų įdomiau.
  • Įdarą galite pagardinti mėgstamomis žolelėmis: krapais, petražolėmis ar bazilikais.
  • Jei norite traškesnių lietinių, apkepkite juos keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Ingredientai

    Lietiniams:
    • miltai: daugiau nei 1 stiklinės
    • vanduo: 2 stiklinių
    • kiaušiniai: 2
    • druska
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    Įdarui:
    • krabų lazdelės: 2
    • pomidorai: 1
    • virti kiaušiniai: 2
    • fermentinis sūris: kelių saujų
    • majonezas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškite lietinių tešlą. Erdviame dubenyje subersite miltus ir įdėsite žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišysite.
  2. 2. Tuomet įmušite du kiaušinius, pamažu supilsite vandenį ir maišysite, kol gausite vientisą masę be gumuliukų. Jei reikia, galite naudoti elektrinį plakiklį.
  3. 3. Tešla turi būti tirštumo kaip grietinė. Jei ji per tiršta, drąsiai įpilkite dar šiek tiek vandens.
  4. 4. Galiausiai į tešlą įpilkite 3 valgomuosius šaukštus aliejaus ir švelniai išmaišykite. Tešla bus palikta pastovėti 20 minučių, kad miltai gerai sugertų skystį.
  5. 5. Kol tešla stovi, ruošiame įdarą. Nulupkite ir smulkiais kubeliais supjaustote krabų lazdeles.
  6. 6. Pomidorą nuplaukite, pašalinkite sėklas ir taip pat supjaustote mažais kubeliais.
  7. 7. Virtus kiaušinius nulupkite ir susmulkinsite į nedidelius gabalėlius.
  8. 8. Fermentinį sūrį sutarkuosite smulkia tarka.
  9. 9. Dideliame dubenyje sudėsite visus paruoštus ingredientus: krabų lazdeles, pomidorus, kiaušinius ir sūrį.
  10. 10. Į mišinį įdėkite kelis šaukštus majonezo ir viską kruopščiai išmaišysite, kad gautumėte vientisą masę.
  11. 11. Jei pageidaujate, įdarą galima pagardinti smulkintais krapais, kurie suteiks šviežumo.
  12. 12. Dabar kepsite lietinius. Įkaitinkite keptuvę, užpilkite lašelį aliejaus ir paskirstykite jį po visą keptuvę.
  13. 13. Į įkaitintą keptuvę įpilsite samtelį tešlos ir greitai pasukiojant keptuvę paskirstysite ją plonu sluoksniu.
  14. 14. Lietiniai bus kepami ant vidutinės ugnies, kol viena pusė gražiai apskrus (apie 1-2 minutes), tuomet apverčiami ir trumpai pakepiama kita pusė.
  15. 15. Iškeptus lietinius dėkite ant lėkštės ir tęskite procesą, kol sunaudosite visą tešlą.
  16. 16. Kai visi lietiniai bus iškepti, ant kiekvieno jų dėsite po kupiną valgomąjį šaukštą paruošto įdaro.
  17. 17. Tada lietiniai bus susukti į vamzdelius arba sulankstyti pagal jūsų pageidavimą.
  18. 18. Galiausiai įdarytus lietinius trumpai apkepinsite keptuvėje iš abiejų pusių, kol sūris viduje pradės tirpti.
  19. 19. Patiekimo metu galima papuošti šviežiomis žolelėmis ar grietine.
Lietiniai su krabų lazdelių, kiaušinių ir sūrio įdaru
Orkaitėje keptas omletas su šonine, špinatais ir sūriu
(1)