Onigiri rice balls receptas - Tobuli japoniški pusryčiai

2021-10-19 Autorius oSkanu.lt

Onigiri rice balls receptas - Tobuli japoniški pusryčiai
Tikriausiai bene kiekviena šalis turi savo pusryčių tradicijas - ar tai būtų traškūs raguoliai, ar kiaušinienės, ar dešrelės su pupelėmis ir džemu. O kokius pusryčius būtina Tekančios saulės šalyje?

Tobulai japoniškiems pusryčiams tinka Onigiri - tai tarsi sumuštinį šiek tiek primenantis ryžių kamuoliukas su įvairiausiais pikantiškais (arba ne tiek pikantiškais) įdarais, kurį įprastai galima pamatyti valgant kartu su miso sriuba ir japonišku omletu.

Labai turtingoje Japonijos istorijoje Onigiri atsiradimas yra datuojamas maždaug 2000 metų atgal, kai buvo užfiksuotas keptų ryžių kamuoliukų gaminimas iš lipnių ryžių. O pirmame ekiben (traukinių stotyse pardavinėjamose išsinešimui skirtose maisto dėžutėse), kuris buvo parduotas Utsunomiya stotyje, buvo įmanoma surasti į džiovintą bambuko suvyniotus 2 ryžių kamuoliukus su umeboshi (japoniškomis slyvomis) įdaru bei juodosiomis sezamo sėklomis, patiektus su marinuotais japoniškais ridikais daikon.

Vienas iš labiausiai paplitusių Onigiri, kuriuos galima labai lengvai įsigyti prekybos centruose arba traukinių stotyse vadinamas omusubi, kurie yra trikampės formos, bet Onigiri gali būti pačių įvairiausių formų.

Kokybiškas Onigiri, anot japonų, privalo būti pagamintas rankomis, ir ne per stipriai supakuotas, kad ryžiai bei įdaras išliktų gana minkštos, purios konsistencijos.

Jeigu norite pasigaminti Onigiri, svarbiausias komponentas bus ryžiai. Juos galite gaminti iš baltųjų arba rudųjų ryžių, juos maišyti su įvairiomis sėklomis, šitaip suteikdami skirtingų skonių ir aromatų. Onigiri įdarai - dar viena puiki ir improvizacijos nestokojanti dalis, nes jie gali būti tiek vegetariški (įvairiausi dumbliai, fermentuotos sojų pupelės, marinuoti žalumynai ir panašiai), arba mėsiški (kepta lašiša, tunas ar vištiena). Dėl įdaro lengvai galite nuspręsti Jūs.

Maisto išvaizdai japonai skiria daug dėmesio, tad Onigiri galima gaminti pačių įvairiausių formų, kurios paverčia tokius ryžių kamuoliukus tarsi mažais meno kūriniais.

Šį kartą Jums pateiksiu Onigiri receptą, kurį tikrai labai lengvai pasigaminsite ir savo virtuvėje, o ingredientus nesunkiai rasite artimiausioje didesnėje parduotuvėje.

Ingredientai

    • ryžiai
    • vanduo
    • Nori - jūros dumblių lapai
    • kepintas sezamas (jeigu mėgstate)
    Įdarui (pasirinktinai):
    • avokadas, sojos padažas, wasabi krienai
    • įvairūs dumbliai
    • fermentuos sojų pupelės
    • marinuoti žalumynai
    • kepta lašiša
    • keptas tunas
    • kepta vištiena

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išverdame ryžius:. Ryžių kiekį pasirenkame pagal tai, kiek Onigiri ruošiamės prisigaminti. Svarbiausia pasirinkti lipnius ryžius, todėl idealiai tinka visose parduotuvėse randami ryžiai sušiams. Verdant ryžius naudojame proporcijas 1:1. Prieš pradėdami virti ryžius, juos gerai išplauname, kelis kartus pakeisdami vandenį, kol šis tampa skaidrus. Virimui naudojame instrukcijas nurodytas ant ryžių pakelio.
  2. 2. Suformuojame onigiri: Lengvai suvilgome savo delnus vandeniu, ir pirštais paėmę žiupsnelį druskos ją ištirpiname tarp delnų, tam, kad formuojamas ryžių kamuoliukas įgautų šiek tiek sūrumo. Paimame į druska suvilgytus delnus maždaug 100 gramų virtų, šiek tiek atvėsusių ryžių, ir suformuojame Onigiri jums patinkančios formos - apvalų, trikampį arba cilindro.
  3. 3. Pasiruošiame Nori lapą, kurį naudosime Onigiri: Nori – jūros dumblių lapai, kurie yra naudojami Onigiri suvynioti, įprastai būna randami tradicinių išmatavimų - 21x19 centimetrų dydžio. Taigi jį padaliname į mažesnius kvadratėlius, priklausomai nuo to, kokio dydžio Nori Jums prireiks gaminant Onigiri.
  4. 4. Įdaras: Onigiri įdarų būna pačių įvairiausių. Vienas iš lengviausiai pagaminamų - avokado su sojos padažu ir wasabi krienais (kurį pasirinkau aš). Inde sumaišome pusę arbatinio šaukštelio sojos su tiek pat wasabi, į gautą masę sudedame nedideliais gabaliukais pjaustytą ketvirtį avokado ir gerai išmaišome. Suformuotame ryžių kamuoliuke pirštu įspaudžiame nedidelę duobelę, į ją įdedam šiek tiek sojoje pamirkyto avokado, ir lengvai delnais suformuojame Onigiri į trikampį, apvalų arba cilindro formos gabaliuką.
  5. 5. Užbaigiame: Lieka tik apgaubti Onigiri jūros dumblio juostele, ir, jeigu mėgstate, pabarstyti jį kepintu sezamu.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau receptų pusryčiams rasite: Pusryčių receptai.
Onigiri rice balls receptas - Tobuli japoniški pusryčiai

valyg sudus

pats blogiuasias maistas pasaulije as gerai valgysiu sudus nuplatus pats suda rink
Atsakyti
Croque Monsieur - prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
(6)
Pusryčių tako
(2)
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)