Itin traškūs čirviniai varškės blynai su pienu

2025-04-29 Autorius mitybosdienorastis

Itin traškūs čirviniai varškės blynai su pienu
Šie varškės čirviniai blynai – tai ypatingai švelnūs ir purūs blynai, kurie patiks visai šeimai. Varškė suteikia jiems subtilaus kremiškumo, o lengvai saldi tešla puikiai dera su įvairiais priedais. Iškepti blynai tampa traškūs išorėje ir minkšti viduje, o patiekus juos su aviečių uogiene, graikišku jogurtu ir karameliniu padažu – šie blyneliai pavirsta tikru desertu, kurį norisi kartoti vėl ir vėl. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar jaukiam šeimos susibūrimui. 

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje įprastos varškės galima naudoti ricottos sūrį arba graikišką jogurtą, kurie suteiks blynams dar kreminiškesnės tekstūros ir subtilesnio skonio.
  • Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba stevijos ekstraktu, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Kvietinius miltus galima pakeisti viso grūdo miltais, speltos miltais arba avižiniais miltais, taip padidinant skaidulų kiekį patiekale.
  • Pieną galima pakeisti augaliniu pienu – migdolų, kokosų ar avižų – tai suteiks blynams išskirtinio aromato.
  • Paprastą augalinį aliejų galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris suteiks subtilų kokosų aromatą, arba sviesto riebalais, kurie suteiks sodresnį skonį.
  • Galima įmaišyti razinų, džiovintų spanguolių arba smulkintų riešutų, jei norite praturtinti blynų skonį.
  • Blynų tešlą galima pagardinti cinamonu, vanile arba kardamonu, kurie suteiks malonų aromatą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepimą varškę rekomenduojama pertrinti per sietelį, taip išvengsite gumuliukų ir gausite vientisesnę tešlą.
  • Čirvinę keptuvę būtina labai gerai įkaitinti prieš pradedant kepti, taip užtikrinsite tolygų blynų kepimą ir gražią auksinio atspalvio spalvą.
  • Norint išgauti traškesnę blynų tekstūrą, kepkite juos vidutinio dydžio ugnimi – pernelyg didelė karštis gali sudeginti išorę, o vidus liks neiškepęs.
  • Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno, o jei per skysta – įmaišykite papildomai miltų.
  • Iškeptus blynus galima trumpai palaikyti orkaitėje 50°C temperatūroje, taip jie išliks šilti ir traškūs, kol iškepsite visą porciją.
  • Blynų tešla bus skanesnė, jei ją paruošite iš anksto ir leisite pastovėti šaldytuve bent 30 minučių – taip ingredientai geriau susijungs.
  • Kepant čirvinius blynus, nepilkite tešlos per daug – optimalus kiekis yra vienas šaukštas vienai įdubai, taip blynai tobulai iškeps.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Cukrus: 2 valg. š.
    • Varškė: 180 g
    • Aliejus: šlakelis
    • Miltai: 150 g
    • Pienas: 150 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje kiaušinį išplakti su cukrumi.
  2. 2. Prie kiaušinių sudėti varškę ir viską sutrinti šakute.
  3. 3. Į dubenį prie varškės masės pilti šlakelį aliejaus, pieną, suberti miltus ir viską išmaišyti kol gausis vientisa tešla.
  4. 4. Čirvinių blynų keptuvę gerai įkaitinti ir kepti blynus kol taps gražios auksinės spalvos.
  5. 5. Patiekti ir skanauti!
Itin traškūs čirviniai varškės blynai su pienu
Recepto autorius mitybosdienorastis
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Blynai su bulvių koše
(11)
Fetos ir brokolių blyneliai
(4)