Manų košės blyneliai su pienu

Autorius apie receptą


Reklama

Šie švelniai purūs ir lengvai saldūs blyneliai pasižymi nepakartojamu skoniu ir tekstūra, kuri gaunama dėl ypatingos manų kruopų ir pieno sąveikos. Manų kruopos, kurios tūkstantmečius buvo vertinamos dėl savo maistinių savybių ir universalumo, suteikia šiems blynams išskirtinį purumą ir subtilų skonį. Patiekalas ypač mėgstamas dėl savo paprastumo ir to, kad jį pagaminti gali net ir pradedantys kulinarai. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje įprasto pieno galite naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų, avižų arba kokosų, jei norite suteikti patiekalui kitokio skonio arba jei esate netoleruojantys laktozės.
  • Jei neturite saldžios grietinėlės sviesto, galima naudoti paprastą sviestą arba net kokosų aliejų, kuris suteiks blynams egzotiško aromato.
  • Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba agavos sirupu, taip sukuriant subtilesnį ir natūralesnį saldumą.
  • Vietoje balto cukraus galima naudoti rudą, kuris suteiks karamelės poskonį ir tamsesnę spalvą.
  • Kiaušiniams galima naudoti ir kiaušinių pakaitalus, ypač jei laikotės veganiškos mitybos, tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad tekstūra gali šiek tiek skirtis.
  • Papildykite receptą vanile, cinamonu ar kardamonu, jei norite praturtinti blynelių skonį.

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Manų kruopas į pieną berkite labai lėtai ir nepaliaujamai maišykite, kad išvengtumėte gumulėlių susidarymo, nes tai lems galutinio patiekalo tekstūrą.
  • Prieš įmaišant kiaušinių baltymus, būtinai leiskite košei šiek tiek atvėsti, kitaip karštis gali sugadinti baltymus ir jie nesukurs pageidaujamo purumo.
  • Kiaušinių baltymus plakite labai gerai, kol jie taps standūs ir blizgantys, nes tai suteiks blynams neprilygstamo purumo.
  • Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, nes per didelė ugnis gali nudeginti išorę, paliekant vidų žalią.
  • Jeigu norite, kad blyneliai būtų ypač purūs, palikite tešlą pastovėti 10-15 minučių prieš kepimą.
  • Patiekdami blynelius, išbandykite įvairius priedus: uogų padažą, grietinę, medų, klevų sirupą ar net ledus karštų blynelių viršuje.
  • Kad blyneliai gražiai apsisuktų keptuvėje, naudokite nedidelį kiekį aliejaus arba sviesto ir įsitikinkite, kad keptuvė gerai įkaitusi prieš pilant pirmąją porciją.

Ingredientai

    • manų kruopos: 300 g
    • pienas: 3 stiklinės
    • saldžios grietinėlės sviestas: 200 g
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 100 g
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite pieną iki virimo taško ir tuomet lėtai suberkite manų kruopas, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėliai.
  2. 2. Įberkite žiupsnelį druskos ir įdėkite sviestą, maišykite, kol sviestas visiškai ištirps.
  3. 3. Kai manų košė atvės, įmaišykite su cukrumi ištrintus kiaušinių trynius.
  4. 4. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į masę, stengdamiesi nesumažinti putų purumo.
  5. 5. Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir ant jos pilkite po nedidelę tešlos porciją, kepkite, kol blyneliai taps auksinės spalvos ir vidus bus pilnai iškepęs.
  6. 6. Blyneliai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, todėl galite patiekti juos su uogomis, medumi ar plakta grietinėle.
Manų košės blyneliai su pienu

Atsiliepimai

Olandiškas blynas su slyvomis
(2)