Keptuvėje kepti varškėčiai su obuoliais

2020-04-04 Autorius Lithuanian in the USA

Keptuvėje kepti varškėčiai su obuoliais
Aš nerealiai įvairius mėgstu blynus su obuoliais, o varškėčiai + obuoliai išvis pasakiškas varškėčių variantas. Įtarkavus obuolių į varškėčių masę, šie patampa daug puresni bei gardesni. Tik svarbiausia nepadauginame miltų tešloje, nes kitaip blyneliai iškeps ganėtinai kieti. Varškėčius reikia formuoti šlapiomis rankomis, nes tešla gausis lipni.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 18 varškėčių.

Ingredientai

    • 9% riebumo varškė: 350 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • saldūs obuoliai: 1 (didelio)
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • natūralus jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų (arba grietinė)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į vieną dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai ištrinkite šakute.
  2. 2. Tada į tą patį dubenį sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, jogurtą ir išmaišykite.
  3. 3. Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi bei druska.
  4. 4. Miltus sumaišykite su varškės mase.
  5. 5. Tuomet keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  6. 6. Drėgnomis rankomis formuokite storesnius (maždaug vieno centimetro storio), nedidelius, apvalius blynelius.
  7. 7. Dėkite į keptuvę, kepkite iš abiejų pusių, kol šie išsipučia ir gražiai paruduoja.
  8. 8. Patiekite su grietine, uogiene arba uogomis. Lepinkitės!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.