Keptuvėje kepti varškėčiai su obuoliais

2025-03-28 Autorius oSkanu.lt

Keptuvėje kepti varškėčiai su obuoliais
Aš nerealiai įvairius mėgstu blynus su obuoliais, o varškėčiai + obuoliai išvis pasakiškas varškėčių variantas. Įtarkavus obuolių į varškėčių masę, šie patampa daug puresni bei gardesni. Kiekvienas kąsnelis atskleidžia švelnų varškės kremiškumą ir gaivų obuolių poskonį, o lengvas vanilės aromatas suteikia patiekalui papildomo žavesio. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šiame recepte galima atlikti keletą pakeitimų, pritaikant jį prie savo skonio ar turimų produktų: 

  • Vietoje 9% riebumo varškės galima naudoti 5% riebumo varškę arba varškės sūrį, tik tuomet reikėtų įdėti šiek tiek daugiau jogurto ar grietinės, kad masė išliktų drėgna.
  • Jei neturite natūralaus jogurto, puikiai tiks grietinė, riebesnė pasukų grietinė arba net graikiškas jogurtas.
  • Cukrų galima pakeisti medumi (3 valgomieji šaukštai) arba klevų sirupu, tačiau tuomet tešla gali būti šiek tiek skystesnė.
  • Vietoje saldžių obuolių galima naudoti kriaušes arba net cukinijas (nuspausdus skystį), kas suteiks kitokį, bet taip pat labai įdomų skonį.
  • Miltus galima pakeisti viso grūdo miltais, tačiau tuomet varškėčiai bus kiek tankesni, todėl rekomenduojama naudoti 120 g viso grūdo miltų vietoj 150 g baltųjų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Formuojant varškėčius, būtinai naudokite šlapias rankas, nes tešla yra ganėtinai lipni.
  • Neperdėkite su miltais – tai yra dažniausia klaida, dėl kurios varškėčiai tampa kieti ir sunkūs. Masė turi būti minkšta ir šiek tiek lipni.
  • Kepant svarbu išlaikyti vidutinę temperatūrą – per aukšta temperatūra gali sudeginti varškėčių išorę, o vidus liks žalias.
  • Varškėčiai gaminami be plovimo – tai reiškia, kad miltų ir sausų ingredientų maišymui neverta naudoti atskiro indo, galima juos suberti tiesiai į varškės masę ir išmaišyti.
  • Jei norite dar puresnių varškėčių, galite baltymą atskirti ir išplakti iki standžių putų, o tada atsargiai įmaišyti į tešlą.

Ingredientai

    ~18 varškėčių:
    • 9% riebumo varškė: 350 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • saldūs obuoliai: 1 (didelio)
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • natūralus jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų (arba grietinė)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į vieną dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai ištrinkite šakute.
  2. 2. Tada į tą patį dubenį sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, jogurtą ir išmaišykite.
  3. 3. Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi bei druska.
  4. 4. Miltus sumaišykite su varškės mase.
  5. 5. Tuomet keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  6. 6. Drėgnomis rankomis formuokite storesnius (maždaug vieno centimetro storio), nedidelius, apvalius blynelius.
  7. 7. Dėkite į keptuvę, kepkite iš abiejų pusių, kol šie išsipučia ir gražiai paruduoja.
  8. 8. Patiekite su grietine, uogiene arba uogomis. Lepinkitės!
Mieliniai blynai su kefyru
(1)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)
Tuno ir cukinijų blynai
(4)
Plikyti lietiniai blynai
(1)