Tokie vegetariški avinžirnių ir cukinijų blynai gaunasi labai skanūs ir tuo pačiu sotūs. Drąsiai galima patiekti ir pietums. Juos pagaminti visai nesunku ir tikrai pavyks kiekvienam.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoje konservuotų avinžirnių galima naudoti virtus avinžirnius arba raudonuosius lęšius.
Kario miltelius galima pakeisti ciberžole ir kuminu.
Vietoj įprasto pieno tinka augalinis pienas (migdolų, sojų).
Įprastus miltus galima pakeisti pilno grūdo kvietiniais arba avinžirnių miltais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Prieš dedant į tešlą, sutarkuotas cukinijas būtina nuspausti, kad pašalinti perteklinį skystį.
Blyneliai geriau išsikeps ant vidutinės ugnies.
Aliejų keptuvėje keiskite kas 6-8 blynelius.
Iškeptus blynelius galima palaikyti šiltai orkaitėje 50°C temperatūroje.
Ingredientai
konservuoti avinžirniai: 240 gramų (tinka ir virti)
cukinijos: 1 (maždaug 300 gramų)
svogūnų laiškai: 3
česnakas: 1 skiltelės
kiaušiniai: 2
miltai: 80-100 gramų
pienas: 60 mililitrų
kario milteliai: 1-2 arbatinių šaukštelių
druska
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į dubenį sudedame per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, išspaudžiame česnako skiltelę bei suberiame avinžirnius.
2. Tuomet kitame dubenyje suberiame miltus, įmušame kiaušinius, dedame kario miltelius, žiupsnelį druskos, supilame pieną bei viską pakankamai gerai išplakame. Tešla turi būti ganėtinai tiršta (grietinės tirštumo).
3. Tada tešlą supilame į indą su cukinijomis bei išmaišome.
4. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų.
5. Formuojame norimo dydžio blynelius bei kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
6. Galiausiai patiekiame su mėgiamu padažu. Rekomenduojame maišyti majonezą su garstyčiomis. Skanaus!
7. Patarimas: Jeigu nerimaujate, kad tešla atrodo per daug skysta, tai įdėkite kelis šaukštus miltų.
Atsiliepimai