Tokie vegetariški avinžirnių ir cukinijų blynai gaunasi labai skanūs ir tuo pačiu sotūs. Drąsiai galima patiekti ir pietums. Juos pagaminti visai nesunku ir tikrai pavyks kiekvienam.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje konservuotų avinžirnių galima naudoti virtus avinžirnius arba raudonuosius lęšius.
- Cukinijas galima pakeisti moliūgais.
- Kario miltelius galima pakeisti ciberžole ir kuminu.
- Vietoj įprasto pieno tinka augalinis pienas (migdolų, sojų).
- Įprastus miltus galima pakeisti pilno grūdo kvietiniais arba avinžirnių miltais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš dedant į tešlą, sutarkuotas cukinijas būtina nuspausti, kad pašalinti perteklinį skystį.
- Blyneliai geriau išsikeps ant vidutinės ugnies.
- Aliejų keptuvėje keiskite kas 6-8 blynelius.
- Iškeptus blynelius galima palaikyti šiltai orkaitėje 50°C temperatūroje.
Atsakinėjama į Komentarą