Veganiškas paprikos sūris - sveikas pasirinkimas, ne tik veganams!

2019-12-04 Autorius oSkanu.lt

Veganiškas paprikos sūris - sveikas pasirinkimas, ne tik veganams!
Toks veganiškas sūris yra ypatingas tuo, kad jam pagaminti nėra naudojami riešutai bei soja, o tai šis tas labai įdomaus veganiškų sūrių padangėje. Pikantiško skonio sūris su dūminės paprikos prieskoniu bei itin švelniu saldumu gal net labiau primena pagardą arba užtepą, bet dėl to, kad idealiai raikosi bei takuojasi, gali būti panaudotas visur, kur mums yra įprasta naudoti pieniškus sūrius.

Ingredientai

    • vanduo: 1 stiklinės
    • avižiniai dribsniai: 1 stiklinės (arba jau sumaltų miltų)
    • garuose virtos saldžiosios bulvės: 1
    • keptos marinuotos raudonosios paprikos: 1
    • maistinės mielės: 0,5 šaukštelio
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 šaukšto
    • druska: 2,5 šaukštelio
    • baltieji pipirai: 0,5 šaukštelio
    • svogūnų milteliai: 1 šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 šaukštelio
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • vanduo: 1 papildomos stiklinės (užpilama prieš malant visus ingredientus)
    Agaro želei:
    • vanduo: 1,3 stiklinės
    • agaro milteliai: 2,5 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jeigu naudojate avižinius dribsnius, pirmiausia juos sumalame galingu maišytuvu arba tiesiog kavamale.
  2. 2. Jeigu naudojate jau sumaltus avižinius miltus, tada juos ir visus kitus sūrio ingredientus sudedame į maišytuvą. Gerai sumalame, kad masė būtų vientisa bei glotni. Atidedame.
  3. 3. Tuomet pradedame ruošti agaro želę. Į nedidelį puodą įpilame nurodytą kiekį vandens bei agaro miltelių, maišydamos užverdame, tada sumažiname ugnį.
  4. 4. Nuolatos maišome, kol mišinys tampa skysto medaus tirštumo (maždaug 4 minutes).
  5. 5. Po to supilame agaro mišinį į maišytuvą su sūrio mase ir viską dar kartą suplakame.
  6. 6. Nieko nelaukdamos supilame stingstantį sūrį į norimos formos plastikinius indelius, sulyginame viršų ir padedame maždaug 30 minučių į šaldytuvą.
  7. 7. Išėmusios iš šaldytuvo apverčiame indelius ir atsargiai iškrečiame sūrį. Supjaustome ir patiekiame.
  8. 8. Šaldytuve lieka šviežias maždaug 7 dienas.
  9. 9. Kur naudoti: Kai norisi pikantiško paprikos skonio ant trapios duonelės arba pusryčių sumuštinio, taipogi suteikti naujų prieskonių troškiniams arba makaronams, šis idealiai puikiai tinka. Jis neturi tradiciniams sūriams būdingo tąsumo bei glitumo, todėl jo nepadauginsite ir pavalgę tikrai visiškai nesijausite apsunkę. Pagamintas tik iš augalinių ingredientų toks sūris tikrai sveikas pasirinkimas ne tik veganams, bet ir visiems sūrio mėgėjams.
Veganiškas lęšių karis su kokosų pienu
(1)