"Karvutės" skonio varškėčiai su vaniliniu padažu

Autorius apie receptą

Minkšti, saldūs varškėčiai, prisotinti karamelizuotų „Karvutės“ saldainių gabalėlių, sukuria unikalų skonio derinį, o švelnus vanilinis padažas praturtina patiekalo tekstūrą ir kvapą. Šis desertas puikiai tiks tiek savaitgalio pusryčiams, tiek kaip saldus užkandis vaikams ar svečiams. Tai patiekalas, kurį ypač mėgsta saldumynų gerbėjai, tačiau jo ingredientai leidžia lengvai pritaikyti receptą pagal poreikius.

Kadangi receptas nesudėtingas, jį drąsiai galima ruošti kartu su vaikais – tai puiki proga ne tik pavalgyti, bet ir smagiai praleisti laiką virtuvėje. Šie varškėčiai yra ne tik saldūs, bet ir gana sotūs, todėl vienos porcijos pakanka energijos užtaiso visai popietei. Juos galima ruošti iš anksto ir pakartotinai pašildyti keptuvėje arba orkaitėje, o padažą – laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
Reklama


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pusriebė varškė gali būti keičiama į liesą varškę, jei norite sumažinti riebalų kiekį, arba į riebesnę, jei siekiate švelnesnės konsistencijos ir intensyvesnio skonio.
  • Kvietinius miltus galima pakeisti speltų arba avižiniais miltais – tai suteiks sveikesnį profilį ir įdomesnį skonį.
  • Saldainius „Karvutė“ galite pakeisti karameliniais kietais saldainiais ar net smulkintais šokolado gabalėliais.
  • Vanilinis cukrus tinka keisti į natūralią vanilės pastą arba vanilės ekstraktą – taip gausite dar ryškesnį vanilės aromatą.
  • Pieną galima keisti į augalinį – pavyzdžiui, migdolų, avižų ar kokosų pieną, jei netoleruojate laktozės.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Varškę geriausia naudoti kuo sausesnę – jei ji vandeninga, galite perkošti per marlę, kad varškėčiai neišsileistų kepant.
  • „Karvutės“ saldainius prieš trupinant rekomenduojama palaikyti šaldytuve – taip jie bus kietesni ir lengviau sutrupės.
  • Formuojant varškėčius, rankas galima patepti aliejumi arba miltais – taip masė mažiau lips prie delnų.
  • Kepant naudokite nelimpančią keptuvę ir venkite per didelės kaitros – varškėčiai greitai apskrunda iš išorės, bet gali likti žali viduje.
  • Vanilinio padažo virimo metu padažas neturi užvirti – virkite tik tol, kol sutirštės, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių.

Ingredientai

    Varškėčiams: 
    • Pusriebė varškė: 250 g.
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Kvietiniai miltai: 3–4 šaukštai.
    • Saldainiai „Karvutė“: 3–4 vnt.
    • Cukrus: 1 šaukštas.
    • Aliejus: kepimui.
    • Miltai: apvoliojimui.
    Vaniliniam padažui:
    • Pienas: 200 ml.
    • Cukrus: 50 g.
    • Kiaušinių tryniai: 2 vnt.
    • Kvietiniai miltai: 2 šaukštai.
    • Vanilinis cukrus: 1 šaukštelis.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Varškę reikėjo sutrinti šakute kartu su kiaušiniu, kad gautųsi vientisa masė.
  2. 2. Tuomet į ją buvo subertas cukrus ir viskas gerai išmaišyta.
  3. 3. „Karvutės“ saldainius reikėjo smulkiai sutrupinti peiliu ar plaktuku ir įmaišyti į varškės mišinį.
  4. 4. Į tą pačią masę buvo įberti miltai – pradžiai 3 šaukštai, o jei tešla liko lipni, įberiamas ir ketvirtasis. Viską reikėjo gerai išmaišyti.
  5. 5. Tešla buvo padalinta į dvi lygias dalis. Vieną jų išimome ant miltais pabarstyto paviršiaus, suformavome volelio formos ritinėlį ir supjaustėme į 4 gabalėlius.
  6. 6. Kiekvienas gabalėlis buvo apvalinamas rankomis ir suplokštinamas stikline ar delnais, apvoliojamas miltuose. Tą patį pakartojome su antra tešlos puse.
  7. 7. Keptuvė buvo įkaitinta su šlakeliu aliejaus, o varškėčiai apkepami iš abiejų pusių vidutinėje kaitroje, kol gražiai apskrunda ir įgauna auksinį atspalvį.
  8. 8. Tuo metu, kai kepė varškėčiai, pradėtas ruošti padažas. Pieną užvirinome ir nukėlėme nuo ugnies.
  9. 9. Atskirame inde išplakėme kiaušinių trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol masė tapo vientisa ir puri.
  10. 10. Lėtai, plona srovele supylėme trynių mišinį į karštą pieną, nuolat maišydami.
  11. 11. Subėrėme miltus ir viską tolygiai išmaišėme, kad neliktų gumulėlių.
  12. 12. Puodą grąžinome ant labai silpnos ugnies ir nuolat maišėme, kol padažas sutirštėjo iki norimos konsistencijos – jis neturėjo užvirti.
  13. 13. Iškepti varškėčiai buvo patiekti dar šilti, aplieti kvapniu vaniliniu padažu, o viršus – pagal norą – pabarstytas papildomais „Karvutės“ trupiniais arba kaip mano atveju - galima užsidėti papildomai uogienės.

Atsiliepimai