Varškėčius dauguma įprastai gamina iš varškės, bet kai kuriuose pasaulio šalyse paprastos lietuviško tipo varškės nėra taip lengva nusipirkti. Žinoma, visada galima pasigaminti naminės, bet ne visada tam yra laiko, o kartais reikia labai greitai.
Tada vienas iš tokių variantų, jei negalite nusipirkti varškės arba norite paeksperimentuoti virtuvėje, galite nusipirkti rikotos. Pažadu, kad gausis tikrai ne ką prasčiau. Rikotos varškėčiai gaunasi puresni, minkštesni, nei mūsų tradiciniai su varške.
Mano recepte į tešlą dar taip pat įtarkuojama apelsino žievelės ir įmetama šiek tiek džiovintų serbentų. Jei neturite serbentų, dedame razinas. Vietoje apelsino žievelės galima įberti cinamono. Gaminant nieko nereiks kočioti, viskas labai paprasta ir greita. Varškėtukai gausis skanūs ir kvapnūs. Jie patys skaniausi dar karšti, ką tik iš keptuvės, bet jei įvyktų stebuklas ir keli varškėčiai kažkaip liktų nesuvalgyti, dedame juos į šaldytuvą, o po to pasišildome mikrobangėje. Skonis vėl bus lygiai toks pat, kaip ką tik iškeptų. Einame gaminti!
Dina
Atsakyti