Bulviniai blynai, kepti vaflinėje

2024-11-05 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Bulviniai blynai, kepti vaflinėje
„Bulviniai blynai, kepti vaflinėje“ – tai ne tik puikus būdas eksperimentuoti virtuvėje, bet ir patiekalas, kuris pavergs kiekvieno šeimos nario širdį. Šio recepto paslaptis slypi vaflinėje, kuri blynams suteikia ypatingą formą bei traškią tekstūrą. Skirtingai nei tradiciškai kepti bulviniai blynai, šie nesugeria daug aliejaus ir tampa lengvesni, tačiau išlieka sotūs ir gardūs. Toks gaminimo būdas idealiai tinka šventiniams pusryčiams ar net greitiems pietums.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Bulvės: galite pakeisti saldžiosiomis bulvėmis, jei norite lengvesnio arba šiek tiek saldesnio skonio.
  • Miltai: vietoj kvietinių miltų galite naudoti avižų ar grikių miltus, kurie suteiks blynam daugiau maistinių skaidulų bei papildomą skonį.
  • Grietinė: galima pakeisti graikišku jogurtu arba varškės kremu, kad padažas būtų lengvesnis ir turėtų daugiau baltymų.
  • Natūralus jogurtas: galite naudoti jogurtą su skoniais (pvz., su česnakais ar žolelėmis), kad padažas įgautų daugiau išraiškingumo.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad blynai būtų dar traškesni, tarkuotas bulves prieš maišant su kitais ingredientais gerai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį. Taip pat rekomenduojama nepadauginti miltų – kuo mažiau jų naudosite, tuo lengvesni ir traškesni bus blynai.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 850 kcal
  • Viename blyne: apie 106 kcal

Ingredientai

    8 blynams:
    • bulvės: 10 (nedidelių)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 šaukštų
    • svogūnai: 2 (nedidelių)
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • grietinė: 3 šaukštų
    • natūralus jogurtas: 3 šaukštų
    • svogūnų laiškai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupkite ir nuplaukite bulves, tada sutarkuokite jas smulkiai kartu su svogūnais.
  2. 2. Į tarkius įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų, pagardinkite druska bei pipirais ir viską kruopščiai išmaišykite.
  3. 3. Įkaitinkite vaflinę ir šiek tiek patepkite ją aliejumi.
  4. 4. Įpilkite nepilną samtelį bulvių masės ir tolygiai paskirstykite ant vaflinės. Kepkite, kol blynai įgaus gražią auksinę spalvą ir traškumą.
  5. 5. Tuo metu susmulkinkite svogūnų laiškus ir sumaišykite juos su grietine, natūraliu jogurtu ir prieskoniais, kad gautumėte padažą.
  6. 6. Patiekite blynus šiltus, kartu su šiuo gaiviu padažu. Mėgaukitės!
  7. 7. Santrauka: „Bulviniai blynai, kepti vaflinėje“ – tai modernus ir įdomus tradicinių bulvinių blynų patiekalas, kuris užtikrina malonų ir traškų skonį, nesugeria daug aliejaus ir yra lengvas.
Bulviniai blynai, kepti vaflinėje

Atsakinėjama į Komentarą

Veganiški amerikietiški blynai
(1)
Mažieji kukurūzų blyneliai
(4)
Olandiškas blynas su slyvomis
(2)