Blyneliai su dešrelėmis ir sūriu

2025-03-20 Autorius oSkanu.lt

Blyneliai su dešrelėmis ir sūriu
Šis paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas yra mėgstamas tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Traškūs, sočiai įdaryti blyneliai su švelniu sūrio ir dešrelių įdaru yra puikus sprendimas, kai norisi kažko greito, bet kartu ir maistingo. Švelnus tešlos skonis puikiai dera su sūriu ir dešrelėmis, o kečupas suteikia šiek tiek rūgštumo, kuris idealiai papildo visą skonių kompoziciją. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šio patiekalo grožis slypi jo universalume ir galimybėje eksperimentuoti su ingredientais: 

  • Vietoje pieniškų dešrelių galite naudoti rūkytas dešreles, virtas dešreles arba net vegetariškas dešreles.
  • Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, čederiu, parmezanu arba jūsų mėgstamu lydytu sūriu.
  • Kečupą galima pakeisti pomidorų padažu, barbekiu padažu arba majonezu.
  • Jei norite sveikesnės versijos, galite naudoti viso grūdo miltus arba dalį miltų pakeisti avižiniais miltais.
  • Pieną galima pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų, avižų ar sojų pienu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešla turėtų būti skystesnė nei grietinė, bet ne per skysta - tada blyneliai bus tobulo storio.
  • Kepkite blynelius ant vidutinės kaitros, kad jie tolygiai iškeptų ir neprisviltų.
  • Prieš dedant įdarą, leiskite blynams šiek tiek atvėsti, kad būtų lengviau juos vynioti.
  • Tarkuotą sūrį ir dešreles galite sumaišyti iš anksto, taip sutaupysite laiko vyniojimo proceso metu.
  • Apkepant įdarytus blynelius, naudokite nedaug aliejaus ir kepkite ant nedidelės kaitros, kad sūris viduje spėtų ištirpti, o išorė taptų traški.

Ingredientai

    • Kiaušinis: 1 vienetas 
    • Druska: pagal skonį (apie 1/4 arbatinio šaukštelio) 
    • Miltai: 1 stiklinė (apie 130 g) 
    • Pienas: 1,5 stiklinės (apie 375 ml) 
    • Pieniškos dešrelės: 200 g 
    • Fermentinis sūris: 150 g 
    • Kečupas: 2-3 valgomieji šaukštai 
    • Augalinis aliejus kepimui: 2-3 valgomieji šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošime blynų tešlą. Miltus būtina persijoti per sietelį į didelį dubenį, kad tešla būtų puri ir be gumulėlių.
  2. 2. Į persijotus miltus atsargiai įmušame kiaušinį.
  3. 3. Įberkite druskos pagal skonį ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Pamažu pilame pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai. Tešla turėtų būti skystesnė nei grietinė.
  5. 5. Palikite tešlą pastovėti apie 10-15 minučių.
  6. 6. Kol tešla stovi, sutarkuoja dešreles ir sūrį.
  7. 7. Keptuvėje įkaitinamas šiek tiek aliejaus. Keptuvė turi būti gerai įkaitusi.
  8. 8. Šaukštu arba samčiu pilate tešlą į keptuvę, tolygiai paskleisdami ją plonu sluoksniu.
  9. 9. Kepsite blynelius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
  10. 10. Iškeptus blynelius dėkite ant lėkštės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
  11. 11. Ant kiekvieno blynelio tepsite ploną sluoksnį kečupo.
  12. 12. Uždėsite šiek tiek tarkuotų dešrelių ir tarkuoto fermentinio sūrio.
  13. 13. Tuomet suvyniosite blynelius į vamzdelį arba trikampį.
  14. 14. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus.
  15. 15. Suvyniotus blynelius apkepsite iš abiejų pusių, kol jie taps traškūs, o sūris viduje ištirps.
  16. 16. Patiekiate šiltus, galite papuošti šviežiomis žolelėmis arba patiekti su mėgstamu padažu.
Blyneliai su dešrelėmis ir sūriu
Blyneliai su dešrelėmis ir sūriu
Morkų ir varškės blyneliai
(6)
Blynai su bulvių koše
(11)