Plikyti lietiniai su kefyru ir varškės padažu

2019-05-13 Autorius Taip norėjau

Plikyti lietiniai su kefyru ir varškės padažu
Tokį receptą visai netyčia aptikau viename angliškame portale ir man pasirodė, kad tai kažkas naujo, ko aš dar nebuvau ragavusi. Ir nusprendžiau išmėginti. Ir nuojauta neapgavo. Tikrai nenusivyliau. Lietiniai gavosi itin skanūs, o varškės padažas čia labai derėjo. Bet žinoma šiuos lietinius galite patiekti ne tik su juo, bet ir rinktis kitą padažą arba pačius lietinius įdaryti su savo mėgstamu įdaru.

Ingredientai

    • verdantis vanduo: 250 mililitrų
    • kefyras: 500 mililitrų (galima maišyti perpus su pienu)
    • miltai: 500 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • cukrus
    • aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje išplakite kiaušinius, kefyrą, cukrų bei druską. Įmaišykite išsijotus miltus.
  2. 2. Į karštą vandenį berkite sodą bei greitai išmaišykite, pilkite į dubenį ir gerai išplakite.
  3. 3. Palikite pastovėti maždaug 15 minučių.
  4. 4. Po to įkaitinkite keptuvę, į tešlą įpilkite aliejų ir išplakite, kepkite blynus. Keptuvę gali prireikti karts nuo karto patepti aliejumi, man reikėjo maždaug kas trečiam blynui. Jeigu tešla gaunasi per tiršta, dar įpilame vandenio truputį.
  5. 5. Pastebėjimas: Galite įdaryti ir mėgstamais įdarais, mes pasirinkome valgyti su varškės padažu.
  6. 6. Varškės padažas: Varškę ištrinkite su jogurtine grietine (grietinės dėkite tiek, kad gautumėte norimo tirštumo padažą), berkite cukraus pagal skonį, įspauskite citrinos ir įtarkuokite žievelės.
  7. 7. Pilkitės ant lietinių. Skanaus!
Cukinijų blynai su maskarpone
(1)