Tiesiog puikūs ir labai skanūs čirviniai blynai su varške! Traškūs iš išorės, ir labai minkštučiai viduje. Skanūs ir šilti, ir jau atvėsę. Jau seniai suvalgyti, bet net dabar rašydama šį receptą pamenu jų tą puikų skonį ir jau galvoju kaip artimoje ateityje gaminsiu dar ir dar kartą. Pamėginkite ir Jūs pasigaminti nieko nelaukdami. Esu tikrai, kad šie blynai Jūsų nenuvils! ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje paprastos varškės galite naudoti liesesnę varškę arba graikišką jogurtą.
- Kefyrą galima pakeisti rūgščiu pienu, pasukoms arba natūraliu jogurtu.
- Jei norite šiek tiek kitokio skonio, į tešlą galite įmaišyti tarkuotų obuolių, razinų arba vanilės ekstrakto.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi arba aukštos kokybės margarinu.
- Miltus galite naudoti ne tik kvietinius, bet ir spelta, avižinius ar grikių (pastaruosius maišant su kvietiniais santykiu 1:3).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Keptuvę įkaitinkite gerai prieš pildami tešlą, kad blynai gražiai apskrustų.
- Tarp kepimų keptuvę valykite popieriniu rankšluosčiu, kad sekantys blynai neprikeptų.
- Kepkite ant vidutinės ugnies - per karšta keptuvė greitai apdegins blynus iš išorės, o viduje jie liks žali.
- Nepilkite daug tešlos į formeles, nes blynai pučiasi kepimo metu.
- Jei norite, kad blynai būtų dar puresni, varškę galite pertrinti per sietelį.
- Iškepusius blynus dėkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Atsakinėjama į Komentarą