Bananų ir varškės blynai su pilno grūdos miltais

Autorius apie receptą

Kažkur pamačiau tokių ganėtinai sveikuoliškų blynų receptą, kur jie kepami tik iš varškės, kiaušinio ir banano. Na aš vis dėlto nesugebėjau susilaikyti ir dėl bendros struktūros porą šaukštų pilno grūdo miltų įdėjau. Labai minkšti ir skanūs, tik sunkiai apverčiami blynai (nes lūžinėjo), idealiai tinkantys gerai dienos pradžiai. Rekomenduoju! :)


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškę galima keisti rikota ar liesa varške be gumulėlių, jei norite švelnesnės tekstūros blynų.
  • Pilno grūdo miltus galima pakeisti speltos, avižiniais miltais arba net migdolų miltais, jei norisi be glitimo versijos.
  • Cukrų galima keisti medumi, klevų sirupu ar agavų nektaru – tai natūralesnės saldiklių alternatyvos.
  • Vietoje aliejaus kepimui galima naudoti kokosų aliejų arba ghi sviestą – jie suteiks papildomo skonio ir aromato.
  • Jeigu neturite cinamono, tinka ir malti kardamonai ar muskato riešutas subtiliam aromatui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite prinokusį bananą – kuo jis minkštesnis ir saldesnis, tuo skanesni bus blynai.
  • Gerai įkaitinkite keptuvę prieš kepdami – tai padės blyneliams nesutrūkti.
  • Blynelius versti atsargiai ir naudoti plačią mentelę – dėl minkštos konsistencijos jie linkę skilti.
  • Neperkepkite – vos tik blynelių kraštai pradeda tvirtėti ir matosi burbuliukai, metas apversti.
  • Patiekite su natūraliu jogurtu, grietine, šviežiomis uogomis arba vaisių tyre – tai praturtins skonį ir tekstūrą.

Ingredientai

    • varškės: 180 gramų
    • kiaušinių: 1
    • bananų: 1
    • pilno grūdo miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamono
    • aliejaus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bananas buvo gerai sutrintas šakute, kol tapo vientisa tyrele be stambių gabaliukų.
  2. 2. Į bananų tyrę buvo įmuštas kiaušinis ir viskas gerai išplakta iki vientisos konsistencijos.
  3. 3. Tuomet į plakinį buvo įdėta varškė ir mišinys dar kartą išmaišytas, kol susiformavo tiršta masė.
  4. 4. Į gautą tešlą buvo įsijoti pilno grūdo miltai, įdėta žiupsnelis druskos, įbertas cinamonas bei subertas šaukštas cukraus.
  5. 5. Viskas atsargiai, bet kruopščiai išmaišyta, kad tešla būtų tolygiai tiršta.
  6. 6. Keptuvė įkaitinta vidutine ugnimi ir įpilta šiek tiek aliejaus.
  7. 7. Šaukštu buvo pilamas tešlos kiekis į keptuvę, formuojant mažus blynelius.
  8. 8. Kepama iš vienos pusės apie 2–3 minutes, kol kraštai pradėjo kietėti, o apačia – lengvai apskrudo.
  9. 9. Blynai atsargiai apversti plačia mentelė, kad nesulūžtų, ir kepami dar 2–3 minutes iš kitos pusės.
  10. 10. Patiekti šilti, kartu su uogomis, šlakeliu natūralaus jogurto arba grietinės.

Atsiliepimai

Agnė

Man tikrai patiko. Gaminsiu dar. :)
Atsakyti
Lietiniai su sūriu ir vištiena
(12)
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
(2)