Autorius apie receptą
Kažkur pamačiau tokių ganėtinai sveikuoliškų blynų receptą, kur jie kepami tik iš varškės, kiaušinio ir banano. Na aš vis dėlto nesugebėjau susilaikyti ir dėl bendros struktūros porą šaukštų pilno grūdo miltų įdėjau. Labai minkšti ir skanūs, tik sunkiai apverčiami blynai (nes lūžinėjo), idealiai tinkantys gerai dienos pradžiai. Rekomenduoju! :)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Varškę galima keisti rikota ar liesa varške be gumulėlių, jei norite švelnesnės tekstūros blynų.
- Pilno grūdo miltus galima pakeisti speltos, avižiniais miltais arba net migdolų miltais, jei norisi be glitimo versijos.
- Cukrų galima keisti medumi, klevų sirupu ar agavų nektaru – tai natūralesnės saldiklių alternatyvos.
- Vietoje aliejaus kepimui galima naudoti kokosų aliejų arba ghi sviestą – jie suteiks papildomo skonio ir aromato.
- Jeigu neturite cinamono, tinka ir malti kardamonai ar muskato riešutas subtiliam aromatui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudokite prinokusį bananą – kuo jis minkštesnis ir saldesnis, tuo skanesni bus blynai.
- Gerai įkaitinkite keptuvę prieš kepdami – tai padės blyneliams nesutrūkti.
- Blynelius versti atsargiai ir naudoti plačią mentelę – dėl minkštos konsistencijos jie linkę skilti.
- Neperkepkite – vos tik blynelių kraštai pradeda tvirtėti ir matosi burbuliukai, metas apversti.
- Patiekite su natūraliu jogurtu, grietine, šviežiomis uogomis arba vaisių tyre – tai praturtins skonį ir tekstūrą.
Atsiliepimai
Agnė
Atsakyti