Kai tik namie turiu moliūgo, iškart žinau, kad pirmoje vietoje pagaminimui pas mane bus
moliūgų ir varškės apkepas. Po to jau prasideda eksperimentai ir naujų patiekalų degustacijos. Jei tam laiko neturiu, tai prapjautą moliūgą - iškepu, sutrinu, nuvarvinu ir užsišaldau. Bet nuo dabar esu tikra, kad kai prapjausiu moliūgą, tai kepsiu ir šiuos moliūgų sklindžius, kurių receptą pamačiau pas Beatą. Tikrai labai patiko, tiek su grybų padažu, tiek su kastiniu, tiek tiesiog su grietine.
Tik pirmą kartą gaminant, kai jau užpyliau miltus karštu pienu, atrodė, kad apims neviltis ir nieko gero čia nesigaus, nes viskas buvo labai tiršta. Ir tik paskui sudėjus visa kita, reikia kantrybės, kad viskas gerai išsimaišytų. Bet galutinis rezultatas fantastinis ir itin džiugina, nuostabus būdas sunaudoti moliūgą.