Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru

2025-03-02 Autorius oSkanu.lt

Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
Šie lietiniai blynai su mėsa gaunasi labai sultingi, minkšti ir tikrai gardūs! 👌

Galimos ingredientų alternatyvos 

Kad mėsa patiekale nebūtų sausa, į ją įpilame sultinio. Man asmeniškai skaniausi šie blynai būna su jautienos mėsa, bet galima naudoti ir kitą. Puikiai tinka kiauliena, vištiena ar net kalakutiena. Jei norite dar sodresnio skonio, galite paeksperimentuoti su įvairių mėsų mišiniu, pavyzdžiui, jautienos ir kiaulienos. Vietoje įprasto pieno blynų tešlai galima naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų ar sojų. Jei norite dietiškesnės versijos, galite naudoti liesą pieną ar mėsą. Sviestą galima pakeisti alyvuogių aliejumi ar kokoso aliejumi. Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Aš pati kepiau 22 centimetrų skersmens keptuvėje, gavosi 15 blynų (kiekis žinoma priklauso nuo jūsų turimo samčio ir turimos keptuvės dydžio). Geriausiam rezultatui pasiekti, naudokite neprisvylančią keptuvę ir įkaitinkite ją prieš pildami tešlą. Blynus kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie gražiai pagelsvintų, bet neprisvilintų. Tešlą maišykite kruopščiai, kad neliktų gumulėlių, kurie gali sugadinti plonų lietinių tekstūrą. Leiskite tešlai pastovėti bent 20 minučių, kad miltai tinkamai išbrinktų. Taip pat, jeigu norisi, tokius blynelius galima užsišaldyti ateičiai. Prieš užšaldant, įsitikinkite, kad blyneliai yra visiškai atvėsę, o tada kiekvieną jų atskirai suvyniokite į maistinę plėvelę ar sudėkite tarp kepimo popieriaus lapų, kad nesuliptų. Užšaldytus blynelius galima laikyti iki 2 mėnesių. 

Ingredientai

    Blynų tešlai:
    • pienas: 500 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 180 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    Mėsos įdarui:
    • žalia mėsa: 700 gramų (aš naudoju jautieną)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • mėsos sultinys: 2-3 samčių (kuriame virė mėsa)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Gaminkite įdarą: Pirmiausia išverdame mėsos sultinį. Išvirus mėsai sultinio neišpilame, jį paskui panaudosime maltos mėsos įdarui.
  2. 2. Mėsą sumalame.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  4. 4. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepame kol gražiai apskrus.
  5. 5. Įdedame vieną šaukštą sviesto ir pakepame dar porą minučių.
  6. 6. Paskui įdedame šaukštą miltų ir pakepame dar maždaug 2-3 minutes.
  7. 7. Sudedame sumaltą mėsą, supilame sultinį ir verdame, kol sutirštės. Įdaras turėtų tapti tirštas.
  8. 8. Įberiame druskos, pipirų ir išmaišome.
  9. 9. Šitaip paruošta mėsa bus sultinga ir pjaustant blynelį ne taip byrės.
  10. 10. Gaminkite blynus: Į dubenį supilame pieną, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, druską ir įsijojame miltus.
  11. 11. Visus produktus gerai išmaišome mikseriu arba blenderiu, kad neliktų miltų gumulėlių, ir leidžiame maždaug 20 minučių tešlai pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai.
  12. 12. Paskui įpilame du šaukštus aliejaus ir išmaišome. Tešla turi būti skystoka.
  13. 13. Kepame blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų.
  14. 14. Plonu sluoksniu (vis pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilame lietinių tešlą. Blynelis privalo būti plonytis. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverčiame ir apkepame jo kitą pusę mažiau tik kelias sekundes.
  15. 15. Ant kiekvieno gerai iškepto lietinio blyno pusės dedame po 2 šaukštus mėsos įdaro ir sulankstome į vokelį (kad neliktų mėsos, rekomenduoju ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynų).
  16. 16. Prieš patiekiant, blynelius iš abiejų pusių apkepiname šlakelyje aliejaus arba sviesto, ant nedidelės ugnies kol gražiai apskrunda.
  17. 17. Patiekiame su grietine arba jogurtu. Lepinamės!
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru

Audrius Jurkevicius

Naudingas
(4)
Liuks
Atsakyti

Siga

Naudingas
(1)
Labai skanu.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Ploni lietiniai
(7)
Brokolio ir kynvos kepsneliai - blyneliai
(2)
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)