Šie lietiniai blynai su mėsa gaunasi labai sultingi, minkšti ir tikrai gardūs! 👌
Galimos ingredientų alternatyvos
Kad mėsa patiekale nebūtų sausa, į ją įpilame sultinio. Man asmeniškai skaniausi šie blynai būna su jautienos mėsa, bet galima naudoti ir kitą. Puikiai tinka kiauliena, vištiena ar net kalakutiena. Jei norite dar sodresnio skonio, galite paeksperimentuoti su įvairių mėsų mišiniu, pavyzdžiui, jautienos ir kiaulienos. Vietoje įprasto pieno blynų tešlai galima naudoti augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų ar sojų. Jei norite dietiškesnės versijos, galite naudoti liesą pieną ar mėsą. Sviestą galima pakeisti alyvuogių aliejumi ar kokoso aliejumi. Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Aš pati kepiau 22 centimetrų skersmens keptuvėje, gavosi 15 blynų (kiekis žinoma priklauso nuo jūsų turimo samčio ir turimos keptuvės dydžio). Geriausiam rezultatui pasiekti, naudokite neprisvylančią keptuvę ir įkaitinkite ją prieš pildami tešlą. Blynus kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie gražiai pagelsvintų, bet neprisvilintų. Tešlą maišykite kruopščiai, kad neliktų gumulėlių, kurie gali sugadinti plonų lietinių tekstūrą. Leiskite tešlai pastovėti bent 20 minučių, kad miltai tinkamai išbrinktų. Taip pat, jeigu norisi, tokius blynelius galima užsišaldyti ateičiai. Prieš užšaldant, įsitikinkite, kad blyneliai yra visiškai atvėsę, o tada kiekvieną jų atskirai suvyniokite į maistinę plėvelę ar sudėkite tarp kepimo popieriaus lapų, kad nesuliptų. Užšaldytus blynelius galima laikyti iki 2 mėnesių.
Audrius Jurkevicius
Atsakyti
Siga
Atsakyti