Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru

2020-03-22 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
Šie lietiniai blynai su mėsa gaunasi labai sultingi, minkšti ir tikrai gardūs! 👌

Kad mėsa patiekale nebūtų sausa, į ją įpilame sultinio. Man asmeniškai skaniausi šie blynai būna su jautienos mėsa, bet galima naudoti ir kitą.

Aš pati kepiau 22 centimetrų skersmens keptuvėje, gavosi 15 blynų (kiekis žinoma priklauso nuo jūsų turimo samčio ir turimos keptuvės dydžio).

Taip pat, jeigu norisi, tokius blynelius galima užsišaldyti ateičiai.

Ingredientai

    Blynų tešlai:
    • pienas: 500 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 180 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    Mėsos įdarui:
    • žalia mėsa: 700 gramų (aš naudoju jautieną)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • mėsos sultinys: 2-3 samčių (kuriame virė mėsa)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Gaminkite įdarą: Pirmiausia išverdame mėsos sultinį. Išvirus mėsai sultinio neišpilame, jį paskui panaudosime maltos mėsos įdarui.
  2. 2. Mėsą sumalame.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  4. keptuvėje įkaitintas aliejus
  5. 4. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepame kol gražiai apskrus.
  6. 5. Įdedame vieną šaukštą sviesto ir pakepame dar porą minučių.
  7. 6. Paskui įdedame šaukštą miltų ir pakepame dar maždaug 2-3 minutes.
  8. 7. Sudedame sumaltą mėsą, supilame sultinį ir verdame, kol sutirštės. Įdaras turėtų tapti tirštas.
  9. 8. Įberiame druskos, pipirų ir išmaišome.
  10. 9. Šitaip paruošta mėsa bus sultinga ir pjaustant blynelį ne taip byrės.
  11. 10. Gaminkite blynus: Į dubenį supilame pieną, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, druską ir įsijojame miltus.
  12. 11. Visus produktus gerai išmaišome mikseriu arba blenderiu, kad neliktų miltų gumulėlių, ir leidžiame maždaug 20 minučių tešlai pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai.
  13. 12. Paskui įpilame du šaukštus aliejaus ir išmaišome. Tešla turi būti skystoka.
  14. 13. Kepame blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų.
  15. 14. Plonu sluoksniu (vis pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilame lietinių tešlą. Blynelis privalo būti plonytis. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverčiame ir apkepame jo kitą pusę mažiau tik kelias sekundes.
  16. iškepti blynai ir paruošta mėsa
  17. 15. Ant kiekvieno gerai iškepto lietinio blyno pusės dedame po 2 šaukštus mėsos įdaro ir sulankstome į vokelį (kad neliktų mėsos, rekomenduoju ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynų).
  18. 16. Prieš patiekiant, blynelius iš abiejų pusių apkepiname šlakelyje aliejaus arba sviesto, ant nedidelės ugnies kol gražiai apskrunda.
  19. iškepti lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
  20. 17. Patiekiame su grietine arba jogurtu. Lepinamės!
  21. 18. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietinių receptai.
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
(10)
Cukinijų blynai su maskarpone
(1)