Nesaldūs fermentinio sūrio blynai

Autorius apie receptą

Nesaldūs fermentinio sūrio blynai – tai tikras atradimas mėgstantiems sočius, šiltus ir sūrius patiekalus. Šie blyneliai, nors ir pagaminti iš miltų, gerokai skiriasi nuo tradicinių saldžiųjų blynų – jie praturtinti fermentiniu sūriu, kuris suteikia ne tik išraiškingą skonį, bet ir ypatingą tekstūrą. Sūris čia veikia kaip pagrindinis skonio akcentas, suteikiantis patiekalui baltymingumo, lengvo sūrumo ir sotumo. Tai puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams, greitiems pietums ar net vakarienei, ypač kai norisi kažko nesaldaus, bet vis tiek jaukiai gardaus. Nesaldūs blynai vis dar retai sutinkami lietuviškoje virtuvėje, todėl šis receptas gali tapti maloniu atradimu, išplečiančiu jūsų kulinarinį repertuarą. Be to, šiuos blynelius lengva derinti su įvairiais padažais – nuo lengvų jogurtinių iki pikantiškų daržovinių.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pienas: vietoje karvės pieno galima naudoti avižų, migdolų ar sojų pieną, jei norite augalinio varianto arba netoleruojate laktozės.
  • Miltai: galima naudoti speltos miltus arba viso grūdo kvietinius miltus – tai suteiks daugiau skaidulų.
  • Fermentinis sūris: puikiai tiks tarkuotas čederio ar edamerio sūris, o norint aštresnio skonio – net parmezanas.
  • Aliejus: vietoj įprasto saulėgrąžų galima naudoti alyvuogių arba lydytą sviestą, kuris suteiks daugiau aromato.
  • Cukrus: jei norisi visiškai nesaldžių blynų, šį ingredientą galima praleisti.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Sūrį geriausia tarkuoti burokine tarka – jis geriau pasiskirstys tešloje ir tolygiai iškeps.
  • Tešlos tirštumą reikėtų koreguoti – jei per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno, kad blynai būtų minkšti.
  • Norint traškesnio paviršiaus, į tešlą galima įmaišyti šaukštą lydyto sviesto.
  • Blynelius kepkite ant vidutinės kaitros, kad jie iškeptų tolygiai ir nesudegtų.
  • Prie blynų puikiai dera natūralaus jogurto ir česnako padažas arba pomidorų padažas su žolelėmis.

Ingredientai

    • pienas: 375 mililitrų
    • miltai: 250 gramų
    • druska: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • fermentinis sūris: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius su cukrumi bei druska išplakite iki purumo, įmaišykite šiltą pieną, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  2. 2. Pabaigoje į tešlą įmaišykite burokinės tarkos pagalba sutarkuotą fermentinį sūrį ir aliejų.
  3. 3. Jeigu tešla gaunasi labai tiršta, galite įpilti truputį pieno.
  4. 4. Tuomet keptuvę patepkite aliejumi, dėkite šaukštu tešlą ir kepkite blynelius iš abiejų pusių.
  5. 5. Patiekite dar šiltus su kokiu nors mėgstamu padažu. Aš pati patiekiau su majonezo, natūralaus jogurto ir pomidorų padažo mišiniu, kurį pagardinau druska bei šviežiai maltais pipirais.
Nesaldūs fermentinio sūrio blynai

Atsiliepimai

Amanda

gaminau ir aš, labai man patiko :) ačiū
Atsakyti
Nesaldūs fermentinio sūrio blynai

Amanda

Beje, naudojau Rikotos sūrį. Labai gražiai nuotraukos pavyko, tai pasidalinsiu dar viena. :)
Nesaldūs fermentinio sūrio blynai

Elena

Ačiū Jums už labai gerą receptą. Tikras skanumėlis! :)
Atsakyti
Nesaldūs fermentinio sūrio blynai
Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu
(11)
Veganiški amerikietiški blyneliai
(1)
Purūs blynai su obuoliais
(32)