Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu

2025-02-21 Autorius oSkanu.lt

Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu
Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu - tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris savo šaknimis siekia gilias kulinarines tradicijas. Šis patiekalas išsiskiria savo sodrumu ir nepakartojamu skoniu, kuris puikiai dera tiek kasdieniniams pietums, tiek šventiniam stalui. Blynai gaminami iš virtų bulvių, o įdaras - iš sultingos vištienos ir tirpstančio burnoje sūrio, kas sukuria tobulą skonių harmoniją. Šis receptas yra perduodamas iš kartos į kartą ir yra tapęs tikru žemaitišku kulinariniu paveldu. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje fermentinio sūrio galima naudoti kietąjį sūrį arba mocarelos sūrį.
  • Virtą vištieną galima pakeisti virta kalakutiena arba kepta vištiena.
  • Krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu.
  • Vietoj grietinės galima naudoti graikišką jogurtą.
  • Sviestą kepimui galima pakeisti kokosų aliejumi arba ghee sviestu.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Bulves geriausia virti su lupena, kad išlaikytų daugiau maistinių medžiagų.
  • Tešla bus elastingesnė, jei bulves malsite dar šiltas.
  • Įdarą rekomenduojama ruošti iš anksto, kad spėtų atvėsti.
  • Kepant blynus, svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą, kad vidus spėtų iškepti.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kaloringumas: 2450 kcal
  • Vienos porcijos kaloringumas: 612 kcal

Ingredientai

    • virtų bulvių: 8 (vidutinio dydžio)
    • virtos vištienos: 150 gramų
    • sviesto: 150 gramų
    • kiaušinių: 1
    • fermentinio sūrio: 100 gramų
    • grietinės: 1/2 stiklinės
    • svogūnų: 1
    • druskos: pagal skonį
    • krakmolo: 3 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: kepimui
    • džiovintų lietuviškų prieskoninių žolelių (petražolių ir krapų)
    • juodųjų pipirų
    • barstinių (paniruotei): truputis
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išvirkime su lupena ir nulupkime.
  2. 2. Tada nuluptas bulves sumalkime.
  3. 3. Įmuškime kiaušinį, dėkime krakmolą, berkime druską bei išminkykime.
  4. 4. Tuomet sumalkime virtą vištieną, berkime druską bei pipirus. Svogūną smulkiai supjaustykime bei pakepkime svieste, supilkime viską (kartu su sviestu) į mėsytę. Įtarkuokime sūrio.
  5. 5. Tada formuokime iš bulvių blyną, dėkime į vidų įdaro (nepagailėkime) bei formuokime Jums patinkančios formos skanius blynus.
  6. 6. Apvoliokime barstiniuose bei kepkime aliejuje ant silpnos ugnies kol gražiai apskrus.
  7. 7. Galiausiai sviestą ištirpinkime, dėkime grietinę, berkime žoleles bei druską ir pašildykime. Štai Jums ir lietuviški pietūs, tikras skanumėlis!
Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu

Verūna

Naudingas
(1)
Ne tas žodis, kaip skanu! Pagaminau pietums, visa šeimyna valgė, net žiūrėt gražu... Tik aš dėjau vištienos faršo (tuo metu tik jo turėjau), kitą kart gaminsiu su virta vištiena, pažiūrėsime ar kuom skirsis skonis;) Ir sūrio nepagailėjau, tikrai daugiau įdėjau negu 100gramų. Tikrai, labai labai skanu ir sotu. Šaunus receptas!
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Kefyro blynai su šokolado gabaliukais
(1)
Rikotos blyneliai vaikams
(1)