Veganiški amerikietiški blyneliai

Autorius apie receptą

Tai yra patys skaniausi, paprasčiausi ir puriausi ir visokie kitokie -iausi veganiški blyneliai, kuriuos man pačiai kada teko savo gyvenime ragauti. Labai labai panašūs į tuos tikrus amerikietiškus blynelius. Klevų sirupas, prie jų tiesiog privalomas, bet tinka ir kiti pagardai. ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo kvietiniais miltais, speltų miltais, arba, jei norite be glitimo, galite naudoti grikių ar avinžirnių miltų mišinį. 
  • Krakmolą galima pakeisti kukurūzų, bulvių arba tapijokos krakmolu. 
  • Vietoje cukraus galima naudoti kokosų cukrų, stevijos ekstraktą arba datulių sirupą. 
  • Obuolių actą galima pakeisti citrinų sultimis. 
  • Augalinį pieną galima rinktis pagal skonį – tinka ne tik migdolų ar sojų, bet ir avižų, kokosų ar kanapių pienas. 
  • Aliejų galima pakeisti lydytu kokosų aliejumi arba alyvuogių aliejumi. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint pasiekti idealią konsistenciją, svarbu nepersistengti maišant tešlą – keli gumuliukai tešloje yra visiškai normalus dalykas. 
  • Keptuvė turi būti įkaitinta ant vidutinės-mažos ugnies – per karšta keptuvė blynelių išorę apkepins per greitai, o vidus liks žalias. 
  • Nereikėtų blynelių apversti anksčiau, nei paviršiuje pasirodys burbuliukai – tai ženklas, kad apatinė pusė jau pakankamai iškepusi. 
  • Jeigu pirmasis blynelis nepavyksta – nesijaudinkite, pirmasis blynelis visada būna bandomasis! Iškeptus blynelius galima laikyti šiltus orkaitėje, įkaitintoje iki 50 laipsnių, kol bus iškepti visi. 

Ingredientai

    ~10-12 blynelių:
    • kvietiniai miltai: 190 gramų
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus, agavų arba klevų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
    • obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • augalinis pienas: 250 mililitrų (migdolų arba sojų tinka labiausiai)
    • saulėgrąžų arba rapsų aliejus: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus, krakmolą, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų sumaišome tarpusavyje.
  2. 2. Tada į sausų ingredientų mišinį supilame visus likusius produktus.
  3. 3. Išmaišome iki vientisos, ganėtinai tirštos kreminės konsistencijos.
  4. 4. Tuomet ant mažos ugnies įkaitiname sausą, nepridegančią keptuvę.
  5. 5. Į keptuvę pilame tešlos (vienam blyneliui maždaug 2 valgomuosius šaukštus.) ir kepame, kol paviršiuje susidarys burbuliukai.
  6. 6. Po to apverčiame.
  7. 7. Iškepusius blynelius valgome iškart! Su klevų sirupu bei uogomis nerealiai skanu !

Atsiliepimai

Meksikietiški veganiški takos su smulkintu tofu ir gvakamolės padažu
(1)
Šilkinio tofu kiaušinienė
(1)
Pankolio salotos
(4)
Veganiška lazanija su sojos faršu
(2)
Topinambų piure su BBQ tofu 🔥
(1)