Tai yra patys skaniausi, paprasčiausi ir puriausi ir visokie kitokie -iausi veganiški blyneliai, kuriuos man pačiai kada teko savo gyvenime ragauti. Labai labai panašūs į tuos tikrus amerikietiškus blynelius. Klevų sirupas, prie jų tiesiog privalomas, bet tinka ir kiti pagardai. ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo kvietiniais miltais, speltų miltais, arba, jei norite be glitimo, galite naudoti grikių ar avinžirnių miltų mišinį.
- Krakmolą galima pakeisti kukurūzų, bulvių arba tapijokos krakmolu.
- Vietoje cukraus galima naudoti kokosų cukrų, stevijos ekstraktą arba datulių sirupą.
- Obuolių actą galima pakeisti citrinų sultimis.
- Augalinį pieną galima rinktis pagal skonį – tinka ne tik migdolų ar sojų, bet ir avižų, kokosų ar kanapių pienas.
- Aliejų galima pakeisti lydytu kokosų aliejumi arba alyvuogių aliejumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti idealią konsistenciją, svarbu nepersistengti maišant tešlą – keli gumuliukai tešloje yra visiškai normalus dalykas. Keptuvė turi būti įkaitinta ant vidutinės-mažos ugnies – per karšta keptuvė blynelių išorę apkepins per greitai, o vidus liks žalias. Nereikėtų blynelių apversti anksčiau, nei paviršiuje pasirodys burbuliukai – tai ženklas, kad apatinė pusė jau pakankamai iškepusi. Jeigu pirmasis blynelis nepavyksta – nesijaudinkite, pirmasis blynelis visada būna bandomasis! Iškeptus blynelius galima laikyti šiltus orkaitėje, įkaitintoje iki 50 laipsnių, kol bus iškepti visi.
Atsakinėjama į Komentarą