Veganiški sojų kukuliai su pievagrybių ir sojos grietinėlės padažu

2021-02-23 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Veganiški sojų kukuliai su pievagrybių ir sojos grietinėlės padažu
Sojų kukuliai su pievagrybių bei sojos grietinėlės padažu, tai labai skanus ir sotus veganiškas patiekalas. Nors aš pati labai mėgstu mėsą, bet būtinai šį patiekalą įtrauksiu kartas nuo karto į savo meniu, nes reikia pripažinti, kad jie labai nustebino mane iš teigiamos pusės. Pats patiekalas lengvai paruošiamas, todėl pavyks net virtuvės naujokams.

Ingredientai

    • sojos kukuliai: ~300 gramų
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • sojų grietinėle: 200 mililitrų (kreminės konsistencijos sojų gaminys)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • vegan block: 1 valgomojo šaukšto (veganiška sviesto alternatyva)
    • imbiero šaknis: 1 centimetro gabaliuko
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  2. aliejus įkaitintas keptuvėje
  3. 2. Sudėkite sojos kukulius ir kepinkite maždaug 10-15 minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
  4. 3. Po to pabarstykite susmulkintu česnaku bei imbieru. Išjunkite kaitrą.
  5. 4. Kitoje keptuvėje ištirpinkite vegan block.
  6. 5. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius, susmulkintą česnako skiltelę ir šiek tiek pakepinkite.
  7. 6. Supilkite sojų grietinėlę ir pabarstykite druska. Pakaitinkite kelias minutes.
  8. 7. Po to į lėkštę dėkite sojų kukulius ir apipilkite pievagrybių padažu.
  9. 8. Aš šalia dar patiekiau didelę krūvą salotų: salotų miksas, agurkas ir pomidoras. Viską apšlaksčiau citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus bei klevų sirupo padažu. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.
Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)