Autorius apie receptą
Galiu net lažintis, kad tokių plonų bei minkštų lietinių blynų dar nebūsite niekur kitur ragavę! Taip drąsiai sutinku lažintis, nes man pačiai šie lietiniai yra fantastiškas atradimas. Esu kepusi labai daug kartų įvairiausius lietinius tiek su pienu, tiek su vandeniu, bet naudojant gazuotą vandenį lietiniai gaunasi itin ploni ir labai minkšti.
Tokie lietiniai blynai su mineraliniu vandeniu jau gaunasi labiau desertas, nei šiaip įprasti lietiniai su įdaru. Žinoma, dar priklauso, kokius lietinius dar labiau mėgstate, bet šiuos tikrai rekomenduoju išmėginti, nes jų plonumas ir lengvumas nerealus. Tai tikrai kitoks lietinių blynų receptas.
Lietiniams pagardinti galima naudoti pačius įvairiausius įdarus, arba tiesiog suvynioti į ritinėlį ir skanauti su mėgstama uogiene, šokoladiniais, karameliniais padažais, saldžiu
kondensuotu pienu,
nutella ir taip toliau.
Beje, nepamirškite, kadangi blyneliai labai ploni, dėl to kepant juos reikėtų apversti itin atsargiai, bet greitai, kad nesuplyštų (aš tam naudoju ploną, lanksčią mentelę). Bet po poros pirmų blynų, jų apvertimas bus tarsi vienas juokas. Blynai kepa labai greit, todėl ilgai prie keptuvės neužtruksite.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Gazuoto vandens vietoje galima naudoti švelniai gazuotą natūralų mineralinį vandenį, pvz., be pridėtinių skonių ar cukraus.
- Kviečių miltus galima keisti į speltų arba avižinius miltus – blynai gaus šiek tiek kitokią tekstūrą ir skonį.
- Cukrų galima keisti į rudą cukrų, klevų sirupą ar net medų, priklausomai nuo norimo saldumo.
- Kreminį sūrį galima pakeisti rikotos arba maskarponės sūriu, jeigu norisi švelnesnio ar sodresnio skonio.
- Citrinos sultis ir žievelę galima keisti į apelsinų sultis bei žievelę, norint šiek tiek saldesnio citrusinio akcento.
- Riebią grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba plakama grietinėle – tai suteiks lengvesnį arba sodresnį padažą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad tešla būtų vientisa ir be gumulėlių, ją rekomenduojama perkošti per smulkų sietelį prieš kepimą.
- Kepimui geriausiai tinka neprideganti keptuvė arba speciali lietinių kepimo keptuvė su žema briauna.
- Jei blynas sunkiai apverčiamas, pirmiausia prilaikykite kraštą mentele ir tik tuomet visą blynelį apsukite.
- Kepant tešlą paskirstykite greitai, kad blynas būtų tolygiai plonas – judinkite keptuvę ratu iš karto po tešlos supylimo.
- Blynelius galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, uždengtus maistine plėvele, iki 2 dienų.
Atsiliepimai