Autorius apie receptą
Ar turime čia daug blynų gerbėjų, kurie mėgsta juos rinktis pusryčiams? Mano šeima tikrai yra tokia, kuri blynų pusryčiams niekada neatsisako ir galėtų šitaip pusryčiauti, kad ir kiekvieną dieną. Tad šį kartą su Jumis pasidalinsiu savo labai pamiltu receptu, blyneliais su pasukomis ir kepimo milteliais, kurie gaunasi fantastiški. Jau kelios mano draugės išmėgino šį receptą ir visos jį labai gyrė. Tad dabar atėjo ir Jūsų eilė išmėginti. Esu tikra, kad skoniu nenusivilsite!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaušiniai: galima naudoti kiaušinių pakaitalą arba linų sėmenų želę veganinei versijai.
- Cukrus: galima keisti rudu cukrumi, kokoso cukrumi arba medumi.
- Vanilinis cukrus: galima naudoti vanilės ekstraktą arba vanilės pastą.
- Pasukos: galima keisti kefyru, natūraliu jogurtu ar augaliniais gėrimais (pavyzdžiui, migdolų ar avižų pienu su citrinos sultimis).
- Kepimo milteliai: galima naudoti maistinę sodą, sumaišytą su trupučiu citrinos sulčių arba acto.
- Miltai: galima naudoti speltos, viso grūdo arba net be gliuteno miltų mišinį.
- Aliejus: kepimui galima naudoti sviestą, kokosų aliejų arba avokadų aliejų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad blynai būtų dar puresni, tešlą galima palikti pastovėti 5-10 minučių prieš kepimą.
- Kepant blynus ant vidutinės ugnies, jie gražiai apskrus, bet nesudegs.
- Jei naudojate be gliuteno miltus, į tešlą verta įdėti šiek tiek daugiau kepimo miltelių, kad blynai išliktų purūs.
- Tešlos tirštumą galite reguliuoti pagal poreikį: jei ji per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pasukų, jei per skysta - įsijokite dar šaukštą miltų.
- Ypač skanu blynus patiekti su natūraliu jogurtu, uogomis ir šlakeliu medaus.
Atsiliepimai