Šie purūs, minkšti ir sultingi lietiniai skiriasi nuo įprastų plonų lietinių savo konsistencija ir sodrumu. Dėl kefyro ir sodos reakcijos, lietiniai tampa ypatingai minkšti ir purūs, o jų storis leidžia geriau sugerti įvairiausius padažus ar priedus. Šis receptas atkeliavęs iš mūsų močiučių virtuvių, tačiau pritaikytas šiuolaikiniam skoniui, todėl puikiai tinka tiek kasdieniams šeimos pusryčiams, tiek ypatingoms progoms.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Vietoje įprasto 2% kefyro galite naudoti riebesnį 3,5% kefyrą arba pasukų gėrimą, kuris suteiks lietiniams dar daugiau pūstumo.
- Speltos miltus galima pakeisti paprastais kvietiniais, pilno grūdo kvietiniais arba grikių miltais (naudojant grikių miltus, rekomenduojama maišyti juos su kvietiniais santykiu 1:1).
- Nerafinuotą rudą cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba datomis pagamintu sirupu, jei norite natūralaus saldumo.
- Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu arba tapiokos krakmolu.
- Vietoje įprasto aliejaus ar ghi sviesto galima naudoti kokosų aliejų, kuris suteiks subtilų kokosų aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlą palikite pastovėti bent 20 minučių, kad miltai gerai išbrinktų ir soda spėtų sureaguoti su kefyro rūgštingumu.
- Keptuvė turėtų būti gerai įkaitinta prieš pilant pirmą porciją tešlos.
- Storulių lietinių nereikėtų per ilgai kepti - pakanka, kad jie gražiai apskrustų ir viduje išliktų minkšti.
- Iškepus lietinį, rekomenduojama jį iš karto aptepti sviestu, kol dar karštas - taip sviestas gražiai ištirps ir suteiks papildomą skonį.
- Jei norite, kad lietiniai būtų dar puresni, galite į tešlą įmušti vieną kiaušinį.
Atsakinėjama į Komentarą