Blynai vaflių keptuvėje: Špinatų širdelės su kiaušiniu

2020-05-28 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Blynai vaflių keptuvėje: Špinatų širdelės su kiaušiniu
Tokį blynų receptą jau kuris laikas esu įtraukusi į mūsų šeimos pusryčių meniu. Man labai patinka, kad vos keli paprasti ingredientai sukuria tokį nuostabų patiekalą. Seniau nebuvau tokių patiekalų didžiulė gerbėja, bet šis privertė pakeisti nuomonę.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gavosi 5 širdelės.

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • cinamonas: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • pienas: 120 mililitrų
    • aliejus: 120 mililitrų
    • špinatų lapeliai: 150 gramų
    • putpelių kiaušiniai: 5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite vaflių keptuvę. Mano tokia (jeigu kam įdomu). :)
  2. vaflių keptuvė
  3. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, druską ir kepimo miltelius.
  4. 3. Tada į trintuvą sudėkite špinatus, kiaušinius, pieną ir aliejų. Sutrinkite iki tyrės konsistencijos.
  5. 4. Jeigu masė per tiršta, įpilame šiek tiek pieno.
  6. 5. Palaipsniui berkite miltus ir maišykite. Masė turi gautis maždaug grietinės tirštumo.
  7. 6. Tuomet dėkite po du šaukštus masės į vaflinę ir kepkite, kol iškepa.
  8. 7. Iškepkite putpelių kiaušinius.
  9. 8. Galiausiai į lėkštę dėkite špinatų širdelę ir ant viršaus uždėkite keptą kiaušinį. Skanaukite!
  10. patiektos špinatų širdelės su kiaušiniu
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau blynų receptų rasite: Blynai.
Purūs veganiški akvafabos blynai
(1)
Kopūstų blynai su manais
(2)