Trintų bulvių blynai su sūriu - tai sotus, jaukumu alsuojantis patiekalas, kuris primena vaikystę ir namų šilumą. Šie blynai ypatingi tuo, kad juose dera švelni bulvių tekstūra ir gardus, išsilydęs sūris, suteikiantis nepakartojamo skonio ir kvapo. Lietuvoje bulvių patiekalai nuo seno laikomi tradiciniais, tačiau ši recepto variacija su sūriu suteikia klasikiniams blynams naują, dar gardesnį poskonį.Be to, šis patiekalas yra gana universalus – jį galima koreguoti pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonio pageidavimus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Virtas bulves galima keisti saldžiomis bulvėmis (batatais), suteikiant blynams lengvą salstelėjusį skonį.
- Vietoje mocarelos galima naudoti tarkuotą čederio ar goudos sūrį, kuris ištirpsta ir suteikia sodresnį skonį.
- Fermentinį sūrį galima pakeisti parmezano sūriu arba „Džiugu“, suteikiant blynams stipresnį aromatą.
- Kiaušinį galima keisti dviem šaukštais bulvių krakmolo, jei norite vegetariškos ar veganiškos versijos be kiaušinio.
- Miltus galima naudoti tiek kvietinius, tiek ryžių arba avižinius, jei reikalinga be gliuteno alternatyva.
- Kepimui tinka tiek saulėgrąžų, tiek rapsų, tiek alyvuogių aliejus, priklausomai nuo skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Bulves geriausia virti su lupenomis ir tik po to nulupti bei sutrinti, kad išliktų daugiau skonio.
- Kad blynai būtų traškūs, galima į tešlą įmaišyti šiek tiek smulkiai tarkuotų žalių bulvių.
- Prieš kepant, formuojamus blynus galima lengvai apvolioti miltuose ar džiūvėsėliuose – tai suteiks papildomo traškumo.
- Aliejų keptuvėje būtina gerai įkaitinti, kad blynai nesugertų per daug riebalų ir gražiai apskrustų.
- Patiekiant galima pagardinti šviežiai maltu juodaisiais pipirais ar smulkintais česnakų laiškais.