Vegetariški cukinijų, morkų, špinatų ir avižinių dribsnių blyneliai

2025-02-01 Autorius oSkanu.lt

Vegetariški cukinijų, morkų, špinatų ir avižinių dribsnių blyneliai
Mėgstantys įvairiausius blynelius, kuriuose naudojama daug daržovių, tikrai pamils ir šiuos. Gaunasi tikrai labai skanūs ir sultingi. Daug nedaugžodžiausiu, tik trumpai pasakysiu, kad išmėginti verta.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje cukinijos galima naudoti patisoną arba moliūgą.
  • Morkas galima pakeisti batatais arba pastarnokais.
  • Špinatus galima pakeisti rukolos ar mangoldų lapais.
  • Avižinius dribsnius galima pakeisti grikių ar quinoa dribsniais.
  • Vietoj česnako galima naudoti česnako miltelius (1/4 arbatinio šaukštelio).


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepant rekomenduojama tešlą palikti pastovėti 5-10 minučių, kad avižiniai dribsniai sugertų drėgmę
  • Blynelių masė turi būti vidutinio tirštumo - jei per skysta, įdėkite daugiau maltų dribsnių
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blyneliai iškeptų tolygiai
  • Aliejų keptuvėje keiskite kas 4-5 blynelius

Kalorijos
 
  • Bendras kalorijas kiekis: 850 kcal
  • Vienos porcijos (3-4 blyneliai): 283 kcal

Ingredientai

    10 blynelių: 
    • šviežios cukinijos: 1 (vid. dydžio)
    • morkos: 1
    • pjaustyti švieži špinatai: saujelės
    • kiaušiniai: 3
    • avižiniai dribsniai: 50 gramų
    • česnakai: 2 išspaustų skiltelių
    • malta raudonoji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje burokinės tarkos pagalba sutarkuojame cukiniją (rankomis nuspaudžiame skystį) bei morką. Avižinius dribsnius sudedame į smulkintuvą bei sumalame.
  2. 2. Tuomet į dubenį sudedame sutarkuotą cukiniją bei morką, supjaustytus špinatus, išplaktus kiaušinius, sumaltus dribsnius, išspaustas česnako skilteles, maltą papriką, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  4. 4. Dedame masę bei kepame blynelius tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekiame, jei norisi, su mėgiamu padažu. Skanaujame!
Vegetariški cukinijų, morkų, špinatų ir avižinių dribsnių blyneliai

Atsakinėjama į Komentarą

Speltų blynai su šonine ir bananais
(1)
Olandiškas blynas su slyvomis
(2)