Autorius apie receptą
Mėgstantys įvairiausius blynelius, kuriuose naudojama daug daržovių, tikrai pamils ir šiuos. Gaunasi tikrai labai skanūs ir sultingi. Daug nedaugžodžiausiu, tik trumpai pasakysiu, kad išmėginti verta.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje cukinijos galima naudoti patisoną arba moliūgą.
- Morkas galima pakeisti batatais arba pastarnokais.
- Špinatus galima pakeisti rukolos ar mangoldų lapais.
- Avižinius dribsnius galima pakeisti grikių ar quinoa dribsniais.
- Vietoj česnako galima naudoti česnako miltelius (1/4 arbatinio šaukštelio).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš kepant rekomenduojama tešlą palikti pastovėti 5-10 minučių, kad avižiniai dribsniai sugertų drėgmę
- Blynelių masė turi būti vidutinio tirštumo - jei per skysta, įdėkite daugiau maltų dribsnių
- Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blyneliai iškeptų tolygiai
- Aliejų keptuvėje keiskite kas 4-5 blynelius
Kalorijos
- Bendras kalorijas kiekis: 850 kcal
- Vienos porcijos (3-4 blyneliai): 283 kcal
Atsiliepimai