Ar mėgstate įvairiausius lietinius blynelius? Aš tikrai mėgstu juos valgyti ir gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais. O šiandien noriu parodyti savo labai pamėgtą daržovių įdarą iš svogūnų, morkų ir paprikų. Šitaip jau esu gaminusi labai daug kartų ir tikrai dar gaminsiu ateityje, nes man tai tikras skanumėlis. Šiandien rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Tikrai nenusivilsite! ;)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoj svogūnų galite naudoti šalotinius svogūnus arba porą, kurie suteiks švelnesnį skonį.
Jei neturite paprikų, galite naudoti pomidorus (be sėklų ir odelės) arba baklažanus.
Įprastą pieną galima pakeisti augaliniu pienu (migdolų, avižų ar sojų), jei laikotės veganinės mitybos.
Kiaušinius galima pakeisti lino sėklų mišiniu (1 šaukštas maltų sėklų + 3 šaukštai vandens = 1 kiaušinis) arba tiesiog bananu (1 vidutinio dydžio bananas = 2 kiaušiniai).
Kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais, speltos miltais arba net avižiniais miltais, jei norite sveikesnės versijos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Prieš pradėdami kepti blynelius, įkaitinkite keptuvę iki vidutinės temperatūros - taip užtikrinsite, kad blynai būtų tolygiai iškepę.
Tešla turėtų būti skysta, bet ne per skysta - ji turėtų lengvai tekėti per keptuvę, bet ir padengti ją plonu sluoksniu.
Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno.
Blyneliai geriausiai iškepa nelipiančioje keptuvėje, bet jei jos neturite, būtinai gerai ištepkite keptuvę riebalais prieš kiekvieną blyną.
Leiskite tešlai "pailsėti" bent 15 minučių - tai leis miltų glitimui tinkamai išsivystyti ir blyneliai bus elastingesni.
Pirmasis blynelis dažnai nepavyksta, todėl nesijaudinkite ir tiesiog pabandykite dar kartą.
Įdarą galite paruošti iš anksto, kol blynų tešla "ilsisi".
Jei norite išlaikyti blynelius šiltus, kol baigsite kepti visus, laikykite juos orkaitėje, įjungtoje žemiausia temperatūra.
Ingredientai
kiaušiniai: 2
pienas: 200 mililitrų (jeigu tešla bus per tiršta papildomai įpilti)
Atsiliepimai
Elzė
Atsakyti
World Recipes Lietuva