Lietiniai blyneliai su daržovėmis

Autorius apie receptą

Ar mėgstate įvairiausius lietinius blynelius? Aš tikrai mėgstu juos valgyti ir gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais. O šiandien noriu parodyti savo labai pamėgtą daržovių įdarą iš svogūnų, morkų ir paprikų. Šitaip jau esu gaminusi labai daug kartų ir tikrai dar gaminsiu ateityje, nes man tai tikras skanumėlis. Šiandien rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Tikrai nenusivilsite! ;)
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoj svogūnų galite naudoti šalotinius svogūnus arba porą, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Morkas galima pakeisti cukinijomis arba moliūgais, ypač rudens sezonu.
  • Jei neturite paprikų, galite naudoti pomidorus (be sėklų ir odelės) arba baklažanus.
  • Įprastą pieną galima pakeisti augaliniu pienu (migdolų, avižų ar sojų), jei laikotės veganinės mitybos.
  • Kiaušinius galima pakeisti lino sėklų mišiniu (1 šaukštas maltų sėklų + 3 šaukštai vandens = 1 kiaušinis) arba tiesiog bananu (1 vidutinio dydžio bananas = 2 kiaušiniai).
  • Kvietinius miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais, speltos miltais arba net avižiniais miltais, jei norite sveikesnės versijos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradėdami kepti blynelius, įkaitinkite keptuvę iki vidutinės temperatūros - taip užtikrinsite, kad blynai būtų tolygiai iškepę.
  • Tešla turėtų būti skysta, bet ne per skysta - ji turėtų lengvai tekėti per keptuvę, bet ir padengti ją plonu sluoksniu.
  • Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno.
  • Blyneliai geriausiai iškepa nelipiančioje keptuvėje, bet jei jos neturite, būtinai gerai ištepkite keptuvę riebalais prieš kiekvieną blyną.
  • Leiskite tešlai "pailsėti" bent 15 minučių - tai leis miltų glitimui tinkamai išsivystyti ir blyneliai bus elastingesni.
  • Pirmasis blynelis dažnai nepavyksta, todėl nesijaudinkite ir tiesiog pabandykite dar kartą.
  • Įdarą galite paruošti iš anksto, kol blynų tešla "ilsisi".
  • Jei norite išlaikyti blynelius šiltus, kol baigsite kepti visus, laikykite juos orkaitėje, įjungtoje žemiausia temperatūra.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 200 mililitrų (jeigu tešla bus per tiršta papildomai įpilti)
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: ~8-10 valgomųjų šaukštų su kaupu
    Įdarui:
    • svogūnai: 2-3
    • morkos: 2-3
    • paprikos: 2 (didesnės)
    • druska: žiupsnelio
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaras: Per tą laiką kol kaista keptuvė, susipjaustykite svogūnus bei paprikas kubeliais, morkas susitarkuokite su burokine tarka.
  2. 2. Pirmiausia apkepinkite svogūnus, po kelių minučių dėkite morkas bei paskui paprikas. Įdėkite druskos bei mėgstamų prieskonių.
  3. 3. Blynų tešla: Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos (pagal savo skonį).
  4. 4. Gerai išplakite kiaušinius. Įpilkite pieno bei vėl išmaišykite.
  5. 5. Po to suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite. Leiskite tešlai "pailsėti" maždaug 15 minučių (turėtų gautis ganėtinai skysta).
  6. 6. Per tą laiką, kol tešla ilsisi, įkaitinkite keptuvę. Kas kartą prieš kepant blyną reikia keptuvę ištepti riebalais.
  7. 7. Iškepusį blyną reikia greitai suvynioti su pasiruoštu įdaru. Šitaip suvyniokite visus iškeptus blynus.
  8. 8. Patiekite su grietine arba sviesto padažiuku. Skanaukite!

Atsiliepimai

Elzė

O kam reik greitai suviniot?
Atsakyti

World Recipes Lietuva

kad neatvėstų ir nereiktų suvyniojus dar kartelį pašildyti :)
Labai skanūs cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu pagal Beatą
(4)