Kartas nuo karto būna tokių dienų, kai su šeima labai užsinorime paprastų patiekalų, tradicinių, lietuviškų, bulvinių... Šį kartą užsinorėjome žemaičių blynai su faršu, kuriuos aš visada ruošiu su krakmolu. Tokio recepto išmokau jau prieš daug metų ir dabar visada taip gaminu. Man jie visada puikiai pavyksta ir niekada nenuvilia. Tikrai noriu padrąsinti ir Jus išmėginti šį fantastišką receptą, nes esu visiškai tikra, kad nenusivilsite. Tad nieko ilgai nelaukite ir imkitės gamybos jau dabar!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Bulvės: Rekomenduoju naudoti miltingas bulves, tokias kaip "Laura" ar "Agria" veislės. Jos suteiks dar puresnę tekstūrą.
- Malta mėsa: Nors recepte naudojama jautienos ir kiaulienos mišinys, galite eksperimentuoti su aviena, vištiena ar kalakutiena, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
- Svogūnai: Vietoje įprasto svogūno galite naudoti šalotinius svogūnus, kurie suteiks subtilesnį skonį, arba pridėti porą skiltelių česnako papildomam aromatui.
- Krakmolas: Bulvių krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu, tačiau tuomet tešla gali būti šiek tiek kitokios konsistencijos.
- Prieskoniai: Be druskos ir pipirų, galite eksperimentuoti pridėdami šviežių krapų, petražolių ar net šiek tiek muskato riešuto, kuris puikiai dera su bulvėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Bulves geriausia virti su lupenomis, taip jos išlaikys daugiau skonio ir maistinių medžiagų. Tik nepamirškite nulupti jas prieš malant.
- Tešlą geriausia išminkyti rankomis, taip geriau jaučiama konsistencija ir lengviau pasiekiamas reikiamas tešlos stangrumas.
- Formuojant blynus, rankas galima šiek tiek sudrėkinti vandeniu, taip tešla mažiau lips prie pirštų.
- Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą – per karštas aliejus gali prideginti išorę, o vidus liks žalias.
- Iškepus blynus, galima juos trumpai padėti ant popierinio rankšluosčio, kuris sugertų aliejaus perteklių.
Birutė
Atsakyti
Teta
Atsakyti