Krabų lazdelių blyneliai su česnakiniu padažu

2025-02-23 Autorius oSkanu.lt

Krabų lazdelių blyneliai su česnakiniu padažu
Šaldymo kameroje turėjau užšaldytų krabų lazdelių ir vis galvojau ką čia su jomis pagaminus. Vyras priminė apie šį labai gerą, laiko patikrintą blynelių receptą. Gavosi superinė vakarienė su nuostabiu česnakiniu padažu. Gamindami neužtruksite daug laiko, tai irgi didelis pliusas. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Džiūvėsėlius galima pakeisti maltu avižiniu dribsniais arba kukurūzų miltais.
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu, jei norite lengvesnės versijos.
  • Petražoles galima pakeisti krapais arba svogūnų laiškais.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Krabų lazdeles geriausia atšildyti šaldytuve per naktį.
  • Prieš kepimą leiskite tešlai pastovėti 10-15 minučių, kad džiūvėsėliai suminkštėtų.
  • Kepkite vidutiniame karštyje, kad blyneliai gražiai apskrustų ir iškeptų viduje.
  • Padažą galima pagaminti iš anksto, kad skoniai geriau susijungtų.

Ingredientai

    Blyneliams:
    • šaldytos krabų lazdelės: 250 gramų (smulkiai supjaustytos)
    • kiaušiniai: 2
    • džiūvėsėliai: 3 valgomųjų šaukštų
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • aitriosios paprikos milteliai
    • pipirai
    • druska
    • petražolės
    Česnakiniam padažui:
    • česnakas: 1 skiltelės (smulkiai supjaustytos)
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje blyneliams skirtus produktus sumaišykite bei palikite truputį pastovėti.
  2. 2. Tada pasiruoškite česnakinį padažą iš visų nurodytų produktų.
  3. 3. Tuomet gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite blynelius, kol šie gražiai apskrunda iš abiejų pusių.
  4. 4. Patiekite su česnakiniu padažu. Skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Bulviniai blynai su raugintais kopūstais
(1)
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)