Lietiniai blynai su krabų lazdelių ir pievagrybių įdaru

2025-03-13 Autorius oSkanu.lt

Lietiniai blynai su krabų lazdelių ir pievagrybių įdaru
Krabų lazdelių švelnumas kartu su sodriais pievagrybiais sukuria tobulą skonio harmoniją, o purus lietinio blyno pagrindas leidžia atsiskleisti visiems įdaro niuansams. Tokie lietiniai blynai su krabų lazdelėmis ir pievagrybiais gaunasi labai sultingi, prie jų visiškai nereikia jokio papildomo padažo. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus ingredientus. Vietoje krabų lazdelių galima naudoti tikrą krabų mėsą, krevetes, lašišą ar net vištienos filė kubelius. Pievagrybius galima pakeisti kitomis grybų rūšimis: voveraitėmis, baravykais ar shiitake grybais. Porus galima pakeisti svogūnais, šalotiniais svogūnais arba laiškiniais česnakais. Tarkuotą sūrį galima rinktis pagal skonį: tinka Gouda, Čederis, Mocarela ar net Feta. Blynų tešlai vietoj kefyro tinka naudoti rūgpienį, jogurtą ar pasukos sumaišytas su vandeniu. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojama tešlą palikti pastovėti bent 15 minučių, kad miltai gerai išbrinktų. Blynus kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai apskrustų, bet nepridegtų. Įdarą ruoškite tik kai blynai jau iškepti, kad įdėtas į blynus jis išliktų šiltas. Geriausia naudoti nekepančią keptuvę lietiniams, taip išvengsite prikibimo problemos. Paruoštus lietinius galima laikyti orkaitėje ar kur nors šiltai, uždengus, kad neišdžiūtų, kol ruošiamas likęs patiekalas. 

Ingredientai

    Blynams (8 vnt.):
    • miltai: 1 stiklinės ir 2 valgomųjų šaukštų
    • skystis: 2 stiklinės (pvz 1 stiklinės kefyro ir 1 stiklinė vandens)
    • kiaušiniai: 2
    • druska: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sodos: 0,3 arbatinio šaukštelio (arba kepimo miltelių)
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto (keptuvei patepti)
    Įdarui:
    • krabų lazdelės: 200 gramų (nešaldytos)
    • pievagrybiai: 100 gramų
    • porai: 1 (nedidelio)
    • tarkuotas fermentinis sūris: 100 gramų
    • džiovintas čiobrelis: žiupsnelio
    • grūsta aitrioji paprika: žiupsnelio
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Blynų tešlos gaminimas: Miltų bei skysčio proporcija yra svarbu, todėl matavimui pasirenkame tokios pačios talpos stiklinę arba puodelį. Skystis gali būt kefyras, rūgpienis, pienas, pasukos, grietinė arba jogurtas. Svarbu, kad bent pusę jo sudarytų vanduo. Arba galite pasirinkti vien tik vandenį. Jei skystis rūgštus (kefyras, rūgpienis), tada naudojama soda. Jei vanduo arba pienas - kepimo milteliai.
  2. 2. Pradžioje į dubenį supilame miltus, įmušame kiaušinius, sudedame druską bei cukrų.
  3. 3. Supilame pirmą dalį skysčio, kaip pvz. kefyras, rūgpienis bei gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
  4. 4. Tada supilame stiklinę vandens, išmaišome. Įpilame aliejų, sudedame sodą arba kepimo miltelius, išmaišome bei paliekame pastovėti maždaug 15 minučių.
  5. 5. Įkaitintą keptuvę patepame su aliejumi bei samteliu pilame tešlą.
  6. 6. Tolygiai paskirstome ant keptuvės dugno bei apverčiame blynelį, kai paviršius pasidarys šiek tiek porėtas bei parus krašteliai.
  7. 7. Įdaro ruošimas ir blynų formavimas: Pradžioje pusžiedžiais supjaustykite porus.
  8. 8. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
  9. 9. Tuomet keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus.
  10. 10. Sudėkite porus bei pakepinkite keletą minučių, kol jie suminkštės.
  11. 11. Atidėkite į dubenį.
  12. 12. Toje pačioje keptuvėje iškepkite pievagrybius, kuriuos baigiant kepti pagardinkite dž. čiobreliais, aitriąja paprika bei druska.
  13. 13. Pievagrybius dėkite į dubenį su porais.
  14. 14. Tada kai iškepti produktai šiek tiek pravės, sudėkite kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, tarkuotą sūrį bei išmaišykite. Jei reikia, dar pagardinkite su druska.
  15. 15. Galiausiai paruošto įdaro uždėkite ant lietinio blyno, susukite bei apskrudinkite iš abiejų pusių. Skanaus!
Lietiniai blynai su krabų lazdelių ir pievagrybių įdaru
Didelis cukinijų blynas orkaitėje
(3)