Krabų lazdelių švelnumas kartu su sodriais pievagrybiais sukuria tobulą skonio harmoniją, o purus lietinio blyno pagrindas leidžia atsiskleisti visiems įdaro niuansams. Tokie lietiniai blynai su krabų lazdelėmis ir pievagrybiais gaunasi labai sultingi, prie jų visiškai nereikia jokio papildomo padažo.
Galimos ingredientų alternatyvos
Receptą galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir turimus ingredientus. Vietoje krabų lazdelių galima naudoti tikrą krabų mėsą,
krevetes, lašišą ar net vištienos filė kubelius. Pievagrybius galima pakeisti kitomis grybų rūšimis:
voveraitėmis,
baravykais ar
shiitake grybais. Porus galima pakeisti svogūnais, šalotiniais svogūnais arba laiškiniais česnakais. Tarkuotą sūrį galima rinktis pagal skonį: tinka Gouda,
Čederis,
Mocarela ar net
Feta. Blynų tešlai vietoj kefyro tinka naudoti rūgpienį, jogurtą ar pasukos sumaišytas su vandeniu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausiam rezultatui pasiekti, rekomenduojama tešlą palikti pastovėti bent 15 minučių, kad miltai gerai išbrinktų. Blynus kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai apskrustų, bet nepridegtų. Įdarą ruoškite tik kai blynai jau iškepti, kad įdėtas į blynus jis išliktų šiltas. Geriausia naudoti nekepančią keptuvę lietiniams, taip išvengsite prikibimo problemos. Paruoštus lietinius galima laikyti orkaitėje ar kur nors šiltai, uždengus, kad neišdžiūtų, kol ruošiamas likęs patiekalas.