Autorius apie receptą
Daržovių blynai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Jie ne tik skanūs, bet ir maistingi, suteikiantys organizmui reikalingų vitaminų bei mineralų. Šiame recepte pagrindiniais ingredientais pasirinktos cukinijos ir morkos, kurios suteikia blyneliam švelnų skonį ir sultingumą. Be to, šie blynai yra lengvai paruošiami ir tinka visai šeimai.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Cukinija: galite pakeisti aguročiu ar moliūgu.
- Morkos: tinka saldžiosios bulvės ar pastarnokai.
- Kvietiniai miltai: galite naudoti avižinius ar speltos miltus.
- Kiaušinis: vietoj jo galima naudoti linų sėmenų ar čija sėklų "kiaušinį" (1 valgomasis šaukštas maltų sėklų + 3 valgomieji šaukštai vandens).
Patiekalo gaminimo patarimai:
- Prieš dedant tarkuotas cukinijas į tešlą, pabarstykite jas druska ir palikite kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys, tada gerai nuspauskite. Tai padės išvengti perteklinio skysčio tešloje.
- Jei norite traškesnių blynų, kepkite juos plonesnius ir ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai apskrustų.
- Patiekite su natūraliu jogurtu, grietine ar mėgstamu padažu, pavyzdžiui, česnakiniu ar žolelių.
Kalorijos:
- Iš viso: apie 800 kcal
- Vienoje porcijoje: apie 200 kcal
Atsiliepimai