Skanūs ir sveiki daržovių blynai su cukinijomis ir morkomis

Autorius apie receptą

Daržovių blynai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Jie ne tik skanūs, bet ir maistingi, suteikiantys organizmui reikalingų vitaminų bei mineralų. Šiame recepte pagrindiniais ingredientais pasirinktos cukinijos ir morkos, kurios suteikia blyneliam švelnų skonį ir sultingumą. Be to, šie blynai yra lengvai paruošiami ir tinka visai šeimai.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Cukinija: galite pakeisti aguročiu ar moliūgu.
  • Morkos: tinka saldžiosios bulvės ar pastarnokai.
  • Kvietiniai miltai: galite naudoti avižinius ar speltos miltus.
  • Kiaušinis: vietoj jo galima naudoti linų sėmenų ar čija sėklų "kiaušinį" (1 valgomasis šaukštas maltų sėklų + 3 valgomieji šaukštai vandens).

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš dedant tarkuotas cukinijas į tešlą, pabarstykite jas druska ir palikite kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys, tada gerai nuspauskite. Tai padės išvengti perteklinio skysčio tešloje.
  • Jei norite traškesnių blynų, kepkite juos plonesnius ir ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai apskrustų.
  • Patiekite su natūraliu jogurtu, grietine ar mėgstamu padažu, pavyzdžiui, česnakiniu ar žolelių.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 800 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 200 kcal

Ingredientai

    • Cukinija: 1 vidutinio dydžio
    • Morka: 1 vidutinio dydžio
    • Kiaušinis: 1 vnt. (L dydžio)
    • Kvietiniai miltai: 50 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Petražolės (nebūtina): saujelė, smulkintų
    • Saulėgrąžų sėklos (nebūtina): 1 valgomasis šaukštas
    • Augalinis aliejus kepimui: nedidelis kiekis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Cukiniją nuplaukite, nelupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Pabarstykite druska ir palikite 10 minučių, kad išsiskirtų sultys. Po to gerai nuspauskite skystį.
  2. 2. Morką nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  3. 3. Į dubenį sudėkite nuspaustą cukiniją, tarkuotą morką, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, įspauskite česnako skiltelę, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Jei naudojate, įmaišykite smulkintas petražoles ir saulėgrąžų sėklas. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę masę.
  4. 4. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus ant vidutinės ugnies. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, suformuodami nedidelius blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  5. 5. Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
  6. 6. Patiekite karštus su pasirinktu padažu ar garnyru.
  7. 7. Santrauka: Šie daržovių blynai su cukinijomis ir morkomis yra lengvai paruošiami, skanūs ir maistingi. Jie puikiai tinka bet kuriuo dienos metu ir gali būti patiekiami su įvairiais padažais ar garnyrais pagal jūsų skonį. Be to, galite eksperimentuoti su ingredientais, pridedant mėgstamų daržovių ar prieskonių, kad sukurtumėte savo tobulą receptą.
Skanūs ir sveiki daržovių blynai su cukinijomis ir morkomis

Atsiliepimai