Veganiški lietiniai blynai su augaliniu pienu

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Veganiški lietiniai blynai su augaliniu pienu
Nors su šeima nesame nei vegetarai, nei veganai, bet gerbiame tokį žmonių pasirinkimą ir kartas nuo karto išmėginame įvairiausius receptus iš jų virtuvės. Šitaip nutiko ir su šiais veganiškais lietiniais blynais. Pamačiau juos vienoje knygoje ir nusprendžiau išmėginti. Buvo įdomu koks bus skonis gaminant su sojų pienu ir kokosų aliejumi. Gavosi tikrai labai skaniai ir ne ką prastesni nei įprasti lietiniai, o gal net geresni. Mums patiko. Dedame didžiulį pliusą ir drąsiai dalinamės šiuo receptu su Jumis jau dabar. Nieko nelaukite, išmėginkite ir Jūs! :)


Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais augaliniais pienais: 
Reklama

  • Vietoje sojų pieno galite naudoti migdolų pieną, kuris suteiks švelnesnį skonį.
  • Avižų pienas suteiks blynams malonų, saldesnį poskonį.
  • Ryžių pienas yra lengvesnis variantas tiems, kas ieško mažiau kaloringos alternatyvos.
  • Kokosų pienas suteiks egzotiško skonio, tačiau gali padaryti blynus tirštesnius.

Vietoje kokosų aliejaus galite naudoti:
 
  • Saulėgrąžų aliejų, kuris yra neutralaus skonio.
  • Linų sėmenų aliejų, kuris suteiks papildomų omega-3 riebiųjų rūgščių.
  • Alyvuogių aliejų, nors jis turi stipresnį skonį.

Miltų alternatyvos:
 
  • Galite naudoti viso grūdo kvietinius miltus dėl didesnio skaidulinių medžiagų kiekio.
  • Grikių miltai suteiks įdomų skonį ir taps begluteno alternatyva.
  • Galima dėti dalį kukurūzų miltų, kad blynai būtų geltonesnės spalvos ir turėtų švelnų poskonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą palikite pastovėti 15-20 minučių prieš kepimą, taip ji taps vientisesnė ir lengviau kepsis.
  • Keptuvę įkaitinkite labai gerai prieš pildami pirmą blyną – tai užtikrins, kad blynai gražiai apskrus.
  • Pirmą blyną visada prikepkite kaip "bandomąjį", kad patikrintumėte keptuvės temperatūrą.
  • Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek augalinio pieno, jei per skysta – įberkite truputį miltų.
  • Blynai bus elastingesni, jei į tešlą įpilsite šaukštą skysto sirupo (agavos, klevų ar pan.).
  • Geriausia šiuos valgome iškart, jei visų nesuvalgėte, uždengiame juos maistine plėvele, kad jie nesudžiūtų.
  • Šaltuose blynuose galite suvynioti įvairius įdarus ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų.

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: ~200 gramų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • sojų pienas: 375 mililitrų (arba kitas augalinis pienas)
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto (buvo naudojamas kokosų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska bei kepimo milteliais.
  2. 2. Tada supilame pieną bei aliejų, viską gerai išmaišome.
  3. 3. Tuomet į labai gerai įkaitusią bei pateptą aliejumi keptuvę pilame tešlos bei tolygiai, plonu sluoksniu sukamaisiais judesiais ją paskirstome.
  4. 4. Kepame iš abiejų pusių po maždaug 2 minutes. Apverčiame, kai lietinio kraštai atšoka nuo keptuvės sienelių.
  5. 5. Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!
Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)