Močiutės mieliniai blynai su razinomis

2025-03-03 Autorius oSkanu.lt

Močiutės mieliniai blynai su razinomis
Paprasti ir labai gardūs mieliniai blynai pagal mano močiutės receptą. Ji man šitaip gamindavo visą mano vaikystę. Pamenu, kad galėdavau valgyti ir valgyti, tiesiog nesustodama. Kai jau buvau paauglė, močiutei buvo vis sunkiau sukiotis virtuvėje, tad teko išklausinėti recepto ir kaip ji viską daro, kad galėčiau sau ir jai jų paruošti. O dabar kai suaugau, jau šitaip gaminu ir savo vaikams. O šiandien rekomenduoju išmėginti ir Jums! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors originalus močiutės receptas yra tobulas, galite jį šiek tiek modifikuoti pagal savo skonį ar turimų produktų atsargas: 
Reklama

  1. Vietoje įprasto karvės pieno galite naudoti augalinį pieną – migdolų, avižų ar kokosų. Tai suteiks blynams subtilų, bet malonų skonį.
  2. Jei neturite razinų, galite naudoti smulkiai supjaustytus džiovintus abrikosus, slyvas ar figas. Taip pat puikiai tiks ir šviežios uogos – mėlynės, avietės ar bruknės.
  3. Vietoje įprasto baltojo cukraus galite naudoti rudąjį cukrų, medų ar klevų sirupą – tai suteiks blynams kitokį, bet ne mažiau gardų skonį.
  4. Miltus galite pakeisti viso grūdo kvietiniais miltais arba dalį miltų pakeisti avižiniais ar speltos miltais – taip blynus padarysite dar maistingesnius.
  5. Norint praturtinti skonį, galite įdėti šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės ar vanilės ekstrakto.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  1. Prieš gaminant razinas būtinai pamirkykite šiltame vandenyje bent 15-20 minučių. Tai padės joms išbrinkti ir tešloje jos bus minkštesnės bei sultingesnės.
  2. Tešlai kildinti parinkite šiltą, bet ne karštą vietą. Per didelis karštis gali nužudyti mieles, o per šalta aplinka sulėtins kildinimo procesą.
  3. Jei norite dar puresnių blynų, galite atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių, baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą pačioje pabaigoje.
  4. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies – per didelė ugnis gali apdeginti blynus išorėje, o viduje jie liks neiškepę.
  5. Pirmąjį blyną visada naudokite kaip "bandomąjį", kad galėtumėte sureguliuoti keptuvės temperatūrą pagal poreikį.
  6. Jei norite, kad blynai būtų dar puresni, prieš pat kepimą į tešlą galite įmaišyti šiek tiek sodos (maždaug 1/4 arbatinio šaukštelio).

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 0,5 litro
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • miltai: tiek, kad tešla būtų tiršta
    • razinos: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vos pašildykite pieną ir jame ištirpinkite cukrų ir mieles.
  2. 2. Tada kiaušinius išplakite su druska ir sumaišykite su pieno mase.
  3. 3. Pilkite aliejų, dėkite miltus ir razinas.
  4. 4. Viską gerai išmaišykite ir uždengę palikite pastovėti šiltai. Tešla turi pakilti dvigubai.
  5. 5. Po to mielinius blynus kepkite ant aliejaus iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.
  6. 6. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!
Traškūs cukinijų blynai
(1)