Greiti, vegetariški kopūstų blyneliai, kepti keptuvėje

2024-02-27 Autorius oSkanu.lt

Greiti, vegetariški kopūstų blyneliai, kepti keptuvėje
Itin greitai bei lengvai pagaminami, sveikuoliški, vegetariški blyneliai, iškepti keptuvėje. Jums reikės tik kopūsto, kelių kiaušinių, šiek tiek miltų ir prieskonių. Pats kopūstas turi itin mažai kalorijų, o čia jis sudaro visą patiekalo pagrindą, todėl tie, kas skaičiuoja kalorijas bus labai patenkinti pasigaminę blynelius pagal šį receptą.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 22 nedideli blyneliai.

Ingredientai

    • kopūstai: 1 nedidelės galvos (~600-700 gramų)
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 8 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (mažo)
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • smulki druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kopūstą sutarkuokite per burokinę tarką (kietą kopūsto galiuką išmeskite).
  2. 2. Tuomet svogūną nulupkite bei susmulkinkite mažais gabaliukais.
  3. 3. Tada kopūstą sumaišykite su kiaušiniais, miltais, svogūnu ir prieskoniais.
  4. 4. Po to keptuvėje ant vidutinės silpnesnės ugnies įkaitinkite aliejų.
  5. 5. Į keptuvę dėkite po vieną didelį valgomąjį šaukštą kopūstų masės, išlyginkite paviršių ir kraštus.
  6. 6. Blynelius kepkite iš abiejų pusių po maždaug porą minučių, kol dailiai apskrus.
  7. 7. Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio.
  8. 8. Šitaip iškepkite visus blynelius. Patiekite ir skanaukite!

Lijana

Greitai, skanu, nekaloringa ❤️
Atsakyti
Vegetariška kuskuso ir daržovių užkepėlė
(2)
Avinžirnių salotos su marinuotais agurkėliais
(1)
Veganiškas rūkytas ir prieskoniuotas cheddar'o sūris
(1)