Vegetariški kibinai su raugintais kopūstais

2019-03-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vegetariški kibinai su raugintais kopūstais

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį sudedame mažais gabaliukais supjaustytą sviestą, suberiame miltus, įmušame kiaušinius, beriame druskos bei sudedame grietinę. Išminkome tešlą. Ji turėtų nelipti prie rankų. Dedame maždaug 30 minučių į šaldytuvą.
  2. 2. Per tą laiką, keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus bei lengvai apkepiname susmulkintą svogūną. Sudedame nuspaustus bei pasmulkintus kopūstus. Pagardiname pagal skonį druska ir pipirais. Patroškiname kelias minutes ant mažos ugnies.
  3. 3. Po to išėmusios tešlą iš šaldytuvo imame po nedidelį jos gabaliuką ir ant miltuoto stalo iškočiojame apvalų apskritimą. Į tešlos vidurį dedame pasiruošto kopūstų įdaro bei suformuojame kibinus.
  4. 4. Tuomet dedame į kepimo skardą. Jeigu norisi, kad tešlos paviršius blizgėtų - patepame kiaušinio plakiniu. Dedame skardą į orkaitę bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Keptuvėje kepti veganiški geltonų žirnių kepsneliai su kario padažu
(4)