Šventiniai lavašo suktinukai su burokėliais, morkomis ir kiaušiniais

2025-01-18 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Šventiniai lavašo suktinukai su burokėliais, morkomis ir kiaušiniais
Lavašo suktinukai su burokėliais, morkomis ir kiaušiniais – tai puikus pasirinkimas šventiniam stalui ar kasdieniam užkandžiui. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir reikalauja ingredientų, kuriuos dažnai turime namuose. Be to, suktinukai yra universalūs – galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pritaikydami juos pagal savo skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Majonezą galite pakeisti graikišku jogurtu ar kreminiu sūreliu, siekdami lengvesnio skonio.
  • Virtus burokėlius ir morkas galima naudoti tiek šviežius, tiek marinuotus, priklausomai nuo pageidaujamo skonio.
  • Papildomai galite pridėti smulkintų žalumynų, tokių kaip krapai ar petražolės, kurie suteiks gaivumo.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Ruošiant suktinukus, svarbu kiekvieną lavašo sluoksnį tepti tolygiai, kad skoniai pasiskirstytų vienodai.
  • Suktinukus rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent valandą prieš pjaustymą – tai padės jiems sutvirtėti ir lengviau pjaustysis.
  • Pjaustant suktinukus, naudokite aštrų peilį, kad išvengtumėte lavašo plyšimo.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal (priklausomai nuo naudojamų ingredientų kiekio).
  • Vieno suktinuko (jei supjaustysite į 10 dalių) kalorijų kiekis: apie 120 kcal.

Ingredientai

    • Lavašas: 3 lakštai
    • Majonezas: pagal poreikį
    • Virti burokėliai (tarkuoti): apie 200 g
    • Virti morkos (tarkuotos): apie 200 g
    • Virti kiaušiniai (tarkuoti): apie 4 vnt. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmąjį lavašo lakštą padėkite ant lygaus paviršiaus ir tolygiai ištepkite majonezu.
  2. 2. Ant majonezo sluoksnio paskirstykite tarkuotus virtus burokėlius.
  3. 3. Uždenkite antruoju lavašo lakštu, vėl ištepkite majonezu ir tolygiai paskirstykite tarkuotas virtas morkas.
  4. 4. Uždėkite trečiąjį lavašo lakštą, ištepkite majonezu ir užberkite tarkuotus virtus kiaušinius.
  5. 5. Atsargiai susukite lavašą į tvirtą vyniotinį, stengdamiesi, kad įdaras neišslystų.
  6. 6. Suvyniotą lavašą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai, kad sutvirtėtų.
  7. 7. Prieš patiekiant, išimkite iš šaldytuvo, nuimkite plėvelę ir aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio griežinėliais.
  8. 8. Santrauka: Lavašo suktinukai su burokėliais, morkomis ir kiaušiniais – tai lengvai paruošiamas ir skanus užkandis, tinkantis įvairioms progoms. Naudodami šį receptą, galite eksperimentuoti su ingredientais ir pritaikyti jį pagal savo skonį, o pateikti patarimai padės pasiekti geriausią rezultatą.
Cukinijos griežinėliai tešloje
(4)