Šiandien noriu parodyti savo mylimiausią receptą, kaip aš gaminu vištienos pirštelius su kefyru ir kukurūzų dribsniais. Man asmeniškai šis receptas iš visų mėgintų yra pats geriausias ir dar nei karto nėra nuvylęs.
Beje, šie traškūs vištienos filė piršteliai skanūs ir šilti, ir šalti. Prie jų labai tinka įvairiausios mėgstamos salotos arba pomidorų arba kitas lengvas
jogurtinis padažas. Skanaus. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos filė galima naudoti kalakutienos filė arba vištienos šlaunelių mėsą be kaulų.
- Jei neturite kefyro, galite naudoti natūralų jogurtą, pasukų ar grietinę, sumaišytą su trupučiu citrinos sulčių.
- Aštrų sojų padažą galima pakeisti tamari, kokosų aminos ar Vorčesterio padažu.
- Kukurūzų dribsnius galima pakeisti avižiniais ar ryžių dribsniais, maltais džiūvėsėliais arba smulkintais riešutais.
- Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti kukurūzų, avižinius ar pilno grūdo miltus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausi rezultatai pasiekiami, kai vištiena marinuojama per naktį – taip mėsa tampa ypač sultinga ir minkšta.
- Kukurūzų dribsnius smulkinkite ne per smulkiai – stambesnės dalelės suteiks daugiau traškumo.
- Prieš kepimą gerai įkaitinkite orkaitę, kad piršteliai iškart pradėtų kepti ir būtų traškesni.
- Vištienos gabaliukus stenkitės supjaustyti vienodo dydžio, kad jie tolygiai iškeptų.
- Jei norite dar traškesnių pirštelių, paskutines 5 minutes galite įjungti orkaitės ventiliatorių.
- Patiekalą puikiai papildo naminis česnakinis jogurto padažas arba saldžiarūgštis padažas.
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti