Šiandien noriu parodyti savo mylimiausią receptą, kaip aš gaminu vištienos pirštelius su kefyru ir kukurūzų dribsniais. Man asmeniškai šis receptas iš visų mėgintų yra pats geriausias ir dar nei karto nėra nuvylęs.
Beje, šie traškūs vištienos filė piršteliai skanūs ir šilti, ir šalti. Prie jų labai tinka įvairiausios mėgstamos salotos arba pomidorų arba kitas lengvas jogurtinis padažas. Skanaus. :)
Jei neturite kefyro, galite naudoti natūralų jogurtą, pasukų ar grietinę, sumaišytą su trupučiu citrinos sulčių.
Aštrų sojų padažą galima pakeisti tamari, kokosų aminos ar Vorčesterio padažu.
Kukurūzų dribsnius galima pakeisti avižiniais ar ryžių dribsniais, maltais džiūvėsėliais arba smulkintais riešutais.
Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti kukurūzų, avižinius ar pilno grūdo miltus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Geriausi rezultatai pasiekiami, kai vištiena marinuojama per naktį – taip mėsa tampa ypač sultinga ir minkšta.
Kukurūzų dribsnius smulkinkite ne per smulkiai – stambesnės dalelės suteiks daugiau traškumo.
Prieš kepimą gerai įkaitinkite orkaitę, kad piršteliai iškart pradėtų kepti ir būtų traškesni.
Vištienos gabaliukus stenkitės supjaustyti vienodo dydžio, kad jie tolygiai iškeptų.
Jei norite dar traškesnių pirštelių, paskutines 5 minutes galite įjungti orkaitės ventiliatorių.
Patiekalą puikiai papildo naminis česnakinis jogurto padažas arba saldžiarūgštis padažas.
Ingredientai
vištienos file: 1 kilogramo
kefyro: 1 stiklinės
aštraus sojų padažo: 1 valgomojo šaukšto
kukurūzų dribsnių: 3 stiklinių
miltų: 1 stiklinės
vištienos prieskonių: 2 arbatinių šaukštelių
aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mėsą supjaustome stambokais šiaudeliais, sudedame į dubenį bei užpilkite kefyru, sumaišome su sojų padažu.
2. Uždengiame bei palaikome šaldytuve ne mažiau kaip 4 valandas (kelis kartus pamaišome).
3. Tuomet dribsnius susmulkiname bei sumaišome su miltais ir prieskoniais.
4. Tada iš marinato ištrauktus vištienos gabaliukus pavoliojame dribsniuose, sudedame į riebalais pateptą skardą, apšlakstome aliejumi bei maždaug 45 minutes kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (įpusėjus kepti gabaliukus apverčiame ir, jei reikia, dar apšlakstome aliejumi).
5. Patiekiame ir skanaujame!
Atsiliepimai
Vilma Kriaučiūnienė
Vienas skaniausių užkandžių prie alaus mūsų šeimai. Dažnai darome pagal šį vištienos pirštelių receptą!
Atsakyti
Atsiliepimai
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti