Santa maria tako su malta mėsa, gvakamole ir sūriu

2025-04-29 Autorius oSkanu.lt

Santa maria tako su malta mėsa, gvakamole ir sūriu
Tai yra vienas populiariausių takų (tako) receptų - tortilija arba traški tako geldelė įdaryta su malta mėsa, daržovėmis, gvakamole, sutarkuotu sūriu ir tako padažu. Būtinai rekomenduoju pasigaminti, kai norisi pasilepinti, taip pat palepinti savo šeimą ir/ar užsukusius svečius. Tad nieko nelaukiam ir einam gaminti jau dabar! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje maltos jautienos galima naudoti maltą kalakutieną, vištieną arba vegetarišką faršo pakaitalą iš lęšių ar sojų granulių.
  • Santa Maria prieskonių mišinį galima pakeisti namuose paruoštu mišiniu iš kumino, paprikų, česnako miltelių, svogūnų miltelių ir aštrių pipirų.
  • Kukurūzinius tako krepšelius galima pakeisti tradicinėmis minkštomis tortilijomis arba salotos lapais, jei norite mažiau kalorijų turinčio varianto.
  • Vietoje įprasto fermentinio sūrio galima naudoti feta, ožkos sūrį arba veganišką sūrio pakaitalą.
  • Gvakamolę galima pagaminti namuose iš prinokusių avokadų, žalių svogūnų, česnako, žaliųjų citrinų sulčių ir kalendrų.
  • Jei neturite tako padažo, galite jį pakeisti naminiu padažu iš jogurto, kapotų šviežių kalendrų, žaliųjų citrinų sulčių ir aštrių pipirų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Maltą mėsą kepkite aukštoje temperatūroje, kad susidarytų traški plutelė, kuri suteiks patiekalui daugiau skonio.
  • Prieskonius į maltą mėsą dėkite tik tada, kai iš jos išgaruos skystis, taip išvengsite prieskonių "užvirimo" ir išsaugosite jų aromatą.
  • Tako krepšelius šildykite orkaitėje 180°C temperatūroje 3-5 minutes, taip jie taps traškesni ir aromatingesni.
  • Visus priedus sudėkite į atskirus indelius, kad kiekvienas galėtų pasirinkti pagal savo skonį.
  • Stenkitės neperpildyti tako, kitaip bus sudėtinga juos valgyti ir jie gali suirti.
  • Gvakamolę paruoškite tiesiai prieš patiekimą, kad ji nepajuoduotų.
  • Jei ruošiate takus iš anksto, maltą mėsą laikykite šiltai, o daržoves ir padažus - atskirai vėsioje vietoje.
  • Kad tako būtų dar skanesni, prieš patiekimą lengvai apšlakstykite juos šviežių žaliųjų citrinų sultimis.

Ingredientai

    Tako mėsai:
    • Santa Maria Tako prieskonių mišinys: 1 pakelio
    • maltos mėsos faršas: 400 gramų (naudoju jautieną)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto (arba margarinas)
    • vanduo: 100 mililitrų
    Patiekimui:
    • Santa Maria kukurūziniai tako krepšeliai: 1 pakelio
    • Santa Maria švelnus tako padažas: pagal skonį
    • salotos
    • pomidorai
    • grietinė
    • gvakamolė
    • tarkuotas sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia apkepame maltą mėsą, kol joje esantis skystis išgaruoja ir mėsa pradeda skrusti.
  2. 2. Tada įberiame prieskonių mišinio ir įpilame vandens.
  3. 3. Išmaišome ir neuždengę troškiname maždaug 5-10 minučių.
  4. 4. Pasiruošiame priedus: Supjaustome ir į atskirus indelius sudedame salotas, pomidorus. Ant stalo padedame padažus ir tarkuotą sūrį.
  5. 5. Pašildome tortilijas arba tako geldeles orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės.
  6. 6. Dedame ant stalo pašildytas tortilijas ar geldeles ir leidžiame kiekvienam valgančiajam pasiruošti savąjį tako. Skanaus!
  7. 7. Patarimas: Jeigu pakuotėje liko nepanaudotų tortilijų, pakuotę sandariai uždarome ir laikome šaldytuve - tortilijos dar keletą dienų išliks šviežios. Iš jų pasigaminkite kesadilijų!
Varškės pica su faršu
(2)
Plaučių paštetas
(1)
Tuno užtepėlė sumuštiniams
(4)