Vegetariniai žemaičių blynai su varške

2025-02-21 Autorius oSkanu.lt

Vegetariniai žemaičių blynai su varške
Labai puikiai pavykstantys žemaičių blynai, kai juos norisi pasigaminti be mėsos. Taip pat šie gaminami ir be kiaušinių.

Tradiciniai žemaičių blynai šiandien sulaukė modernaus ir sveikesnio atnaujinimo! Šis vegetarinis receptas – puikus įrodymas, kad net ir be mėsos galima pagaminti autentiško skonio patiekalą. Šie blynai – tai tobulas comfort food variantas, kai norisi kažko tradicinio, bet lengvesnio. Ypatingai tinka tiek kasdienai, tiek savaitgalio pietums. Blynų tekstūra išlieka tokia pati minkšta ir švelniai traški išorėje, kokią prisimename iš vaikystės, o varškės įdaras suteikia papildomo kremiškumo ir maistinės vertės. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprastų bulvių galima naudoti saldžiąsias bulves (keičiant 50/50 proporciją).
  • Varškę galima pakeisti ricotta sūriu.
  • Vietoj naminio jogurto tinka graikiškas jogurtas.
  • Jei neturite lydyto sviesto, galima naudoti kokosų aliejų arba aukštos kokybės rapsų aliejų.
  • Raudonėlį galima pakeisti ne tik mairūnu, bet ir bazilikais ar rozmarinais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Bulves geriausia rinktis miltingas, tokias kaip 'Laura' ar 'Presto' veislių.
  • Tešla bus elastingesnė, jei bulves atvėsinsite iki kambario temperatūros.
  • Varškės įdarą galima pasiruošti iš vakaro.
  • Kepant blynus, keptuvės temperatūra turėtų būti vidutinė, kad blynai neparuduotų per greitai.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kaloringumas: 2450 kcal
  • Vienos porcijos (2 blynai): 490 kcal

Ingredientai

    10 blynų:
    • bulvės: 10 (vid. dydžio)
    • bulvių krakmolas: 2 kupinų šaukštų
    • saldaus pieno varškė: 275 gramų
    • naminis jogurtas: 3-4 šaukštų (arba natūralus pirktinis)
    • grietinė: 1 šaukšto
    • džiovintas raudonėlis ("oreganas"): 1 šaukštelio (arba mairūnas)
    • malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druska
    • išvalytas lydytas sviestas "Ghee": kepimui (arba augalinis aliejus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išverdame su lupena, nupilame vandenį ir bulves atvėsiname.
  2. 2. Per tą laiką, kol bulvės vėsta, pasiruošiame varškę: sudedame į dubenį, užpilame jogurtu bei grietine, pasūdome, suberiame raudonėlį arba mairūną ir juoduosius pipirus.
  3. 3. Viską gerai išmaišome ir pertriname šakute.
  4. 4. Po to bulves nulupame, sudedame į dubenį, sugrūdame bulvių trintuve (galima ir sumalti mėsmale), pasūdome.
  5. 5. Tuomet sudedame krakmolą ir bulvių tešlą išminkome rankomis.
  6. 6. Tuomet padaliname tešlą į 10 lygių dalių, jeigu įmanoma, padaliname varškę taip pat.
  7. 7. Iš tešlos gabaliuko suformuojame blynelį, dedame vieną šaukštą varškės įdaro, užlenkiame tešlos kraštus ir suformuojame "žemaičių blyną".
  8. 8. Tada įkaitiname keptuvę ir supilame aliejų arba lydytą sviestą.
  9. 9. Kepame blynus iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
  10. 10. Patiekiame dar karštus su grietine arba grietinės ir sviesto padažu. Lepinamės!
Vegetariniai žemaičių blynai su varške

Edvinas

Tobuli žemaičiai su varške. Su grietinės ir sviesto padažiuku.... mmmmm Super!
Atsakyti
Vegetariniai žemaičių blynai su varške

Aldona

Oi kaip skaniai atrodo Jūsų nuotraukoje... Jau rytoj gaminsiu, nes seilės pradėjo bėgti. :D
Amerikietiški blynai
(34)
Blynai su bulvių koše
(11)