Norvegiški širdelių vafliai su grietine ir sviestu

Autorius apie receptą

Jeigu ieškote idėjų labai skaniems pusryčiams, rekomenduoju įkelti vieną koją į Norvegiją ir pasigaminti autentiškų vaflių. 

Norint pasigaminti tokių vaflių, privaloma turėti širdelių keptuvę, nes kepant belgiškų vaflių keptuvėje, nesigaus taip, kaip kepant širdelių formos.

Skonis kažkiek primena vaflius, kuriuos kepdavo močiutės, bet šie gaunasi traškesni, saldesni ir bent jau man skanesni. Šias širdelės labai skanu patiekti su uogiene arba grietine ir daug uogų. :)

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Grietinė: galima pakeisti natūraliu jogurtu arba graikišku jogurtu, jei norisi švelnesnio skonio ir mažesnio riebumo.
  • Vanilės ekstraktas: galima naudoti vanilinį cukrų arba natūralią vanilės pastą.
  • Kvietiniai miltai: galima pakeisti speltų miltais ar net glitimo neturinčiais mišiniais.
  • Cukrus: galima naudoti rudą cukrų arba kokosų cukrų dėl subtilaus karamelinio poskonio.
  • Ištirpintas sviestas: galima keisti kokosų aliejumi arba lydytu ghi sviestu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Gaminant šiuos vaflius svarbu nepermaišyti tešlos, kad gautųsi purūs, o ne kieti.
  • Prieš kepant pirmą partiją, vaflinės paviršių patepkite aliejumi arba sviestu, kad neliptų.
  • Tešlą rekomenduojama trumpam palaikyti šaldytuve, kad susijungtų ingredientų skoniai ir pagerėtų tekstūra.
  • Jei norisi dar traškesnių vaflių, kepkite juos šiek tiek ilgiau nei įprastai, kol krašteliai taps auksiniai.
  • Vaflius galima pasigaminti iš anksto ir prieš patiekiant pašildyti orkaitėje – taip jie vėl taps traškūs.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 6 (dideli)
    • cukrus: 125 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • grietinė: 4 šaukštų (arba natūralus jogurtas)
    • ištirpintas sviestas: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dideliame dubenyje iki vientisos masės sumaišykite kiaušinius, cukrų bei vanilės ekstraktą.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską bei kepimo miltelius.
  3. 3. Tada į kiaušinių masę sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
  4. 4. Suberkite sausus produktus ir gerai išmaišykite. Turi gautis maždaug kremo tirštumo masė.
  5. 5. Dėkite į šaldytuvą maždaug 15 minučių.
  6. 6. Po to širdelių formos vaflinę įkaitinkite ir dėkite po kelis šaukštus masės. Kepkite, kol gražiai paruduos.
  7. 7. Patiekite su grietine arba uogiene ar tiesiog bananais. Lepinkitės!
Receptų autorė justina.paliusyte

Atsiliepimai

Blynų tortas Petsonas
(2)