Grūdėtos varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša

2024-11-02 Autorius Karolina Puodžiūtė

Grūdėtos varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša
Grūdėtos varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvai paruošiamo, tačiau labai skanaus ir maistingo patiekalo. Grūdėta varškė ilgesniam laikui suteikia sotumo jausmą. o cukinija lengvumo ir gaivos. Rūkyta lašiša praturtina skonį subtilia dūmo nata.

Šis receptas gali būti puikiai pritaikytas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei, nes jis subalansuoja baltymus, skaidulas ir geruosius riebalus. Be to, ingredientai yra lengvai prieinami ir greitai paruošiami, todėl šis patiekalas yra puikus sprendimas užimtiems žmonėms.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Grūdėta varškė: vietoj grūdėtos varškės galite naudoti minkštą varškę arba rikotą, tačiau gali prireikti papildomų miltų, kad masė būtų tinkama blyneliams.
  • Cukinija: jei neturite cukinijos, galite išbandyti brokolį arba špinatus. Tiek brokolis, tiek špinatai suteiks papildomų vitaminų ir mineralų.
  • Rūkyta lašiša: jei norite pakeisti lašišą, galite naudoti rūkytą vištieną ar kalakutieną. Vegetariškam variantui pabandykite keptą ar marinuotą tofu.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš dedant cukiniją į blynų masę, svarbu ją gerai nusausinti, kad blynai būtų purūs ir nesutrūkinėtų kepant.
  • Blynus kepkite ant vidutinės kaitros, kad jie tolygiai keptų ir nesudegtų.
  • Patiekiant blynus, galite papildomai papuošti krapais arba šviežiomis salotomis, tai suteiks šviežumo ir vizualinio patrauklumo.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 450 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 112 kcal

Ingredientai

    • grūdėta varškė: 1 indelis
    • kiaušiniai: 1
    • cukinijos: 1 (nedidelė)
    • krapai: kuokštelis (šviežių)
    • miltai: 2 dideli šaukštai
    • druska
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje nuvarvinkite grūdėtos varškės skystį ir sudėkite ją į dubenį.
  2. 2. Sutarkuokite cukiniją, gerai nuspauskite sultis, tada įmaišykite į grūdėtą varškę.
  3. 3. Į varškės ir cukinijos mišinį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir smulkintus krapus.
  4. 4. Viską kruopščiai sumaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
  5. 5. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus.
  6. 6. Šaukštu dėkite blynų masę į keptuvę, uždėkite rūkytos lašišos gabalėlį ant viršaus ir dar vieną sluoksnį blynų masės.
  7. 7. Kepkite, kol abi pusės taps gražiai apskrudusios.
  8. 8. Paruoštus blynus patiekite su graikišku jogurtu, papildomais lašišos gabalėliais ir citrinos skiltelėmis. Skanaus!
  9. 9. Santrauka: Grūdėtos varškės ir cukinijų blynai su rūkyta lašiša yra sveikas, baltymų kupinas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams ar lengvai vakarienei. Grūdėta varškė ir cukinija suteikia maistinės vertės, o rūkyta lašiša papildo patiekalą omega-3 riebalų rūgštimis. Šiuos blynus lengva paruošti, o ingredientus galima nesunkiai keisti pagal poreikį, kad patiekalas išliktų įvairus ir skanus.

Atsakinėjama į Komentarą