Aš labai mėgstu blynus su mėsa. Šį kartą parodysiu Jums savo patį skaniausią variantą su malta mėsa (faršu). Mėsą galite rinktis kokią tik norisi, aš įprastai renkuosi kiaulieną, bet tinka ir jautienos-kiaulienos mišinys arba vištiena, kalakutiena ar net
žvėriena. Rinkitės pagal tai, kokia Jums labiausiai patinka ar pagal tai, kokios tuo metu tiesiog turite namuose. Kiek mėginau, su visa mėsa viskas gaunasi gerai. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šio patiekalo grožis slypi jo universalume ir galimybėje eksperimentuoti su ingredientais:
Reklama
- Vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną, kalakutieną, triušieną ar net elnieną. Skonio subtilybės keisis priklausomai nuo pasirinktos mėsos rūšies.
- Jei nemėgstate svogūnų, juos galite pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Sūrio pasirinkimas taip pat labai svarbus - tinka tiek kietas fermentinis sūris (Džiugas, Gouda, Čederis), tiek minkštesnis (Mozzarella, Brie).
- Kiaušinius galite pakeisti virtais putpelių kiaušiniais, jei norite subtilesnio skonio.
- Vietoje įprasto pieno galite naudoti augalinį pieną (migdolų, avižų), jei laikotės tam tikrų mitybos principų.
- Miltus galima pakeisti pilno grūdo arba be glitimo miltais (ryžių, avinžirnių).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad blyneliai būtų tobuli, vadovaukitės šiais patarimais:
- Tešlą geriausia palikti pastovėti bent 30 minučių, o dar geriau - valandą. Taip miltai gerai išbrinsta, ir blynai gaunasi elastingesni.
- Kepant blynelius, keptuvė turi būti gerai įkaitusi, bet ne per karšta, kad tešla neprisviltų.
- Tešlos konsistencija turi būti panaši į grietinėlę - jei per tiršta, įpilkite daugiau pieno ar vandens.
- Mėsos įdarą galite paruošti iš anksto, net dieną prieš, taip sutaupysite laiko.
- Jei norite, kad blyneliai būtų dar traškesni, prieš patiekdami juos trumpai paskrudinkite orkaitėje.
- Svogūnus pirmiausia apkepkite iki permatomumo, tik tada dėkite faršą - taip išgausite sodresnį skonį.
j
Atsakyti
Rimantas
Ed
Atsakyti