Cukinijų ir moliūgų blyneliai be įprastinių miltų

2025-03-08 Autorius oSkanu.lt

Cukinijų ir moliūgų blyneliai be įprastinių miltų
Man labai patinka šie blyneliai, nes juose nėra naudojami įprastiniai miltai. Juos mes pakeisime avinžirnių miltais, o tai yra daug sveikiau. :) Būtinai rekomenduoju išmėginti jau šiandien, nes jie tokie skanūs ir įrodo, kad blynai gali būti gaminami ir be miltų!. Galima valgyti net vakarienei! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite visų reikalingų ingredientų, nebijokite eksperimentuoti! Štai keletas alternatyvų: 

  • Vietoje avinžirnių miltų galite naudoti kokosų, migdolų arba grikių miltus, jei laikotės griežtos begliutenės dietos.
  • Parmezaną galima pakeisti kitu kietuoju sūriu, pavyzdžiui, pekorino.
  • Jei neturite moliūgo, jį galima pakeisti batatu arba morkomis, tačiau turėkite omenyje, kad skonis šiek tiek keisis.
  • Žoleles galite keisti pagal savo skonį – tinka ir bazilikas, raudonėlis ar čiobrelis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus:
 
  • Labai svarbu gerai nuspausti tarkuotų daržovių skystį, nes kitaip blyneliai bus vandeningi ir sunkiai iškeps.
  • Prieš kepimą leiskite tešlai pastovėti 5-10 minučių, kad miltai absorbuotų drėgmę ir tešla taptų vientisesnė.
  • Kepkite blynelius ant vidutinės temperatūros, kad jie gražiai apskrustų, bet nepridegtų.
  • Geriausia naudoti neprisvylančią keptuvę arba gerai įkaitintą ketaus keptuvę.
  • Blynelių konsistenciją galite reguliuoti, pridėdami daugiau arba mažiau miltų.
  • Jei tešla atrodo per skysta, įdėkite dar šaukštą avinžirnių miltų.

Ingredientai

    • cukinijos: 500 gramų
    • moliūgas: 300 gramų
    • parmezano sūris: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1 (paplakto)
    • avinžirnių miltai: 2-3 valgomųjų šaukštų (jei neskaičiuojate kalorijų, galite naudoti ir paprastus)
    • petražolės
    • krapai
    • laiškinis svogūnas
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją sutarkuojame smulkesne trintuve.
  2. 2. Dedame ant dvigubo popierinio rankšluosčio ir gerai nuspaudžiame skystį. Šiame recepte, itin svarbu, kad cukinija bei moliūgas būtų kuo sausesni, kitaip blynai bus vandeningi, o tai nėra skanu.
  3. 3. Lygiai taip pat sutarkuojame moliūgą, nuspausdami kaip įmanoma kuo daugiau skysčio.
  4. 4. Tada į indą dedame cukinijos ir moliūgų tarkius, suberiame susmulkintas žoleles, kiaušinį, parmezano sūrį, miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome.
  5. 5. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies po maždaug 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  6. 6. Labai skanu patiekti su natūraliu graikišku arba islandišku jogurtu. Skanaujam!
Cukinijų ir moliūgų blyneliai be įprastinių miltų
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)