Lietiniai su kumpiu, sūriu ir daržovėmis

2024-10-09 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Lietiniai su kumpiu, sūriu ir daržovėmis
Lietiniai blynai su gardžiu įdaru iš kepintų daržovių, dešros ir sūrio yra puikus sotus ir universalus patiekalas. Įdaras gaminamas iš kepintų porų, morkų, ir paprikos, pagardintų druska bei pipirais, o paskui sumaišomas su tarkuota daktariška dešra, sūriu ir smulkintais krapais. Šis įdaras suteikia blynams sodraus skonio. Blyneliai kepami įprastu būdu, o patiekiami su švelniu, kvapniu padažu, pagamintu iš sviesto, miltų, pieno ir prieskonių, taip pat džiovintų baravykų ir krapų, kurie puikiai papildo blynų skonį.

Šie lietiniai yra idealus pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingoms progoms.

Redaktorės Vaidos komentaras - gardūs blyneliai su gal kiek neįprastu, tačiau gardžiu. įdaru. Jeigu nesinori papildomai gaminti padažo, galima valgyti tiesiog su grietine. 

Ingredientai

    • Lietiniai blynai: iškepti pagal mėgstamą receptą
    Įdarui:
    • Poras: 0,5 vnt.
    • Morkos: 1 vnt.
    • Paprika: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Daktariška dešra: 100 g (arba mėgstamas kumpis)
    • Fermentinis sūris: 100 g 
    Padažui:
    • Sviestas: 50 g
    • Miltai: 1 arb. š.
    • Pienas: ~50 ml
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Džiovinti krapai: šiek tiek (nebūtina)
    • Džiovinti baravykai: šiek tiek (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Porą smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti, papriką supjaustyti nedidelėmis juostelėmis.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepinti pjaustytas daržoves. Pagardinti druska ir pipirais.
  3. 3. Kepintas daržoves sudėti į dubenėlį. Prie daržovių dėti smulkiai pjaustytą daktarišką dešrą ir tarkuotą sūrį.
  4. 4. Paruoštą įdarą dėti ant lietinių blynų, susukti ar sulankstyti mėgstamu būdu ir apkepti keptuvėje kol įgaus gražią auksinę spalvą.
  5. 5. Padažui keptuvėje išlydyti sviestą ir sudėti miltus. Išmaišyti. Kai miltai sugers sviestą, pamažu supilti pieną vis maišant. Padažas turi gautis tirštas. Pagardinti smulkintais krapais ir maltais baravykais (jeigu naudojami).
Amerikietiški blynai
(34)
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)