Traškūs čirviniai blynai su kefyru

2025-02-10 Autorius oSkanu.lt

Traškūs čirviniai blynai su kefyru
Šiandien aš Jums noriu parodyti tiek savo, tiek savo vaikų pačius mylimiausius čirvinius blynus, kuriuos aš gaminu su kefyru. Paruošti tikrai nėra sunku, o galutinis rezultatas labai geras. Gaminti jau tikriausiai šimtus kartų. Bus gaminami ir ateityje. Rekomenduoju labai šį receptą!

Beje, man šie čirviniai blynai patys gardžiausi truputį pravėsę, šitaip būna labai traškūs. Visiškai atvėsę - sausoki.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kefyro vietoje galite naudoti rūgpienį, jogurtą arba pasukų.
  • Jei neturite avižų sėlenų, galite pakeisti jas kviečių sėlenomis, linų sėmenimis arba tiesiog apsieti be jų.
  • Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu ar kokoso cukrumi, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Vietoje sviesto galima naudoti lydytą kokosų aliejų arba ghee sviestą.
  • Jei norite patiekalo su mažesniu kalorijų kiekiu, galite sumažinti sviesto kiekį iki 70-80 gramų.
  • Vanilinis cukrus gali būti pakeistas tikru vanilės ekstraktu (0,5 arbatinio šaukštelio) arba vanilės lazdelės sėklomis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepimą rekomenduojama šiek tiek įkaitinti čirvinių blynų keptuvę, tada sumažinti karštį iki vidutinio, kad blynai iškeptų tolygiai.
  • Jei norite dar traškesnių blynų, galite į tešlą įmaišyti šaukštą tirpinto sviesto papildomai.
  • Svarbu palikti tešlą pastovėti bent 20 minučių, kad ingredientai susijungtų ir tešla taptų vientisesnė.
  • Kepant pirmuosius blynus, keptuvę rekomenduojama patepti sviestu, bet vėliau to gali nebereikėti dėl tešloje esančio sviesto.
  • Blynams iškepus, patartina juos dėti ant grotelių, kad jie neprarastų savo traškumo.
  • Jei kepate dideliam žmonių skaičiui, jau iškeptus blynus galite laikyti šiltus orkaitėje, įjungtoje žemiausioje temperatūroje.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kefyras: 450 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    • miltai: 2 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • avižų sėlenos: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite.
  2. 2. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
  3. 3. Įmaišykite kefyrą su soda bei tirpintą sviestą, tuomet miltus ir pabaigoje avižų sėlenas.
  4. 4. Palikite tešlą maždaug 20 minučių pastovėti.
  5. 5. Tuomet kepkite blynus čirvinių blynų keptuvėje.
  6. 6. Išėmę, dėkite ant grotelių pravėsti.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!
Traškūs čirviniai blynai su kefyru
Traškūs čirviniai blynai su kefyru
Traškūs čirviniai blynai su kefyru
Cukinijų blyneliai
(3)
Tuno ir cukinijų blynai
(4)
Lietiniai blynai su virta mėsa ir svogūnais
(1)