Visai neseniai atsidariau šaldytuvą, apžvelgiau jo turinį ir nustebau.. Nebepamenu kada paskutinį kartą gaminau japoniškus patiekalus. Tad nė nesvarsčiusi ėmiausi sušių gamybos. Na, o kad pietūr būtų pilnavertiški prie sušių reikia ir miso sriubos.
Miso sriuba tai bene lengviausiai pagaminama, greičiausiai paruošiama, maistinga, šildanti ir labai skani sriuba. Manau, kad ją reikėtų dažniau gaminti.
Visuomet po ranka turiu kelių rūšių miso pastos (raudonosios miso, baltosios miso ir širo misos pastos) taip pat kelis pakelius nori lakštų sušiams, sakės, wakame – džiovintų jūros dumblių, vasabi miltelių, daši miltelių (tirpus japoniškas žuvies sultinys) arba bent jau džiovintų žuvų plonyčių dribsnių (jie vadinasi katsuo bushi, o būtent iš tų dribsnių ir galima išsivirti sultinį per 3 minutes), o visa kita nusiperku tada, kai suplanuoju gaminti ką nors konkretaus. Žinau,jog turbūt pažėriau čia daug “slaptažodžių”, bet jūs tikriausiai esat matę šiuos produktus egzotiškų prekių lentynoje. Visi šie dalykai gali spintelėje stovėti tikrai ilgai, tad jie man nemaišo.
Tačiau miso sriubai tikrai tiek nereikia – jai tereikia trijų-keturių ingredientų. Tad eime gaminti.