Trinta morkų sriuba su kariu

Autorius apie receptą

Trinta morkų sriuba su kariu – tai tobulas pasirinkimas šaltais žiemos vakarais, kai norisi kažko šilto, sotaus ir sveiko. Ši aromatingos sriubos versija pasižymi subtiliu rytietiškų prieskonių deriniu, kuris suteikia klasikiniam patiekalui naują dimensiją. Morkų ir kario derinys ne tik sukuria harmoningą skonį, bet ir užtikrina daug naudingų maistinių medžiagų. Ryškiai oranžinė spalva iškart pakelia nuotaiką, o švelni kreminė tekstūra paglosto gomurį kiekvienu šaukštu. Šis patiekalas yra puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima sukurti tikrą gurmanišką potyrį. Sriuba tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms – ji visada sulauks susižavėjimo šūksnių prie stalo. Gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, tačiau rezultatas nustebins net išrankiausius skonių gurmanus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoj vištienos sultinio galima naudoti daržovių sultinį arba jūros dumblių sultinį, kuris suteiks papildomo umami skonio patiekalui.
  • Morkas galima pakeisti moliūgais arba salierų šaknimis, jei norite išbandyti kitokių skonių variacijas.
  • Baltuosius svogūnus galima pakeisti raudonaisiais arba šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Vietoje sviesto tinka kokosų aliejus, kuris puikiai dera su kario prieskoniais ir suteiks egzotiškesnį poskonį.
  • Džiovintą mairūną galima pakeisti čiobreliais arba bazilikais, priklausomai nuo asmeninių skonių preferencijų.
  • Kmynus galima pakeisti kalendros sėklomis, kurios puikiai dera su kario milteliais.
  • Jei nemėgstate aštrumo, kario miltelių kiekį galima sumažinti arba pakeisti juos švelnesniu prieskoniniu mišiniu, pavyzdžiui, ciberžole.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norėdami išgauti intensyvesnį morkų skonį, prieš verdant jas galima trumpai apkepti orkaitėje, taip išryškinant natūralų saldumą.
  • Kad sriuba būtų kremiškesnė, galima įmaišyti šaukštą grietinėlės arba kokosų pieno prieš patiekiant.
  • Pjaustant ingredientus vienodo dydžio gabaliukais, užtikrinsite, kad jie išvirs per tą patį laiką.
  • Morkų lukštų nereikia išmesti – iš jų galima pasiruošti daržovių sultinį kitam kartui.
  • Kario miltelius pilkite laipsniškai, ragaudami, kad pataikyti į norimą aštrumo lygį.
  • Sriubą trinant elektriniu trintuvu, būkite atsargūs su karštu skysčiu – geriausia leisti sriubai šiek tiek atvėsti.
  • Patiekiant sriubą, puikiai tiks šviežių žolelių, pavyzdžiui, petražolių arba krapų, papuošimas.

Ingredientai

    • vištienos sultinys: 600 mililitrų (tiks ir daržovių, o jei neturite nei to, nei to, geriausia naudoti ekologišką sultinio kubelį be konservantų)
    • morkos: 3 didelės (~320 gramų)
    • bulvės: 2 vid. dydžio
    • baltieji svogūnai: 1 vid. dydžio
    • česnakas: 2 vid. dydžio skiltelių
    • džiovintas mairūnas: žiupsnio
    • kmynai: gero žiupsnio
    • sviestas: gabaliuko
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • kario milteliai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves bei morkas nuplaukite, švariai nuskuskite bei supjaustykite stambiais gabaliukais.
  2. 2. Tada sudėkite daržoves į puodą, pilkite sultinį ar vandenį (ir įmeskite sultinio kubelį) bei užvirinkite.
  3. 3. Tuomet svogūnus bei česnaką dailiai susmulkinkite.
  4. 4. Apkepkite įkaitintame svieste su mairūnu bei kmynais. Sudėkite į užvirusį sultinį su morkomis bei bulvėmis.
  5. 5. Po to berkite kario miltelių, šviežiai maltų pipirų bei išmaišykite. Virkite ant silpnesnės ugnies neuždengę puodo maždaug 20–25 minutes, kol morkos suminkštėja.
  6. 6. Paskui sriubą pilkite į elektrinį trintuvą bei sutrinkite (tai užtruks vos porą sekundžių).
  7. 7. Iš karto supilkite į gilias lėkštes bei patiekite (galite, jei norisi, pagardinti grietine ar papuošti kitais mėgstamais priedais). Sriuba ganėtinai greitai atvėsta, todėl nieko nelaukite. Skanaukite!

Atsiliepimai

Perlinių kruopų sriuba su agurkais
(3)
Trinta brokolių sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis
(4)
Trinta konservuotų kukurūzų sriuba su šonine 🌽
(1)
Gumbo - tiršta šamo sriuba
(1)
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
(4)